Напишете дума/думи за търсене

мазнина

;
Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Много хора все още вярват на мита, че агнешкото месо е твърде мазно, поради което го смятат за вредно. Експертите по здравословно хранене обаче са категорични

7 причини, заради които тлъстинките на корема не искат да изчезнат

7 причини, заради които тлъстинките на корема не искат да изчезнат

Може да мечтаете за съвсем плосък корем, но коремната мазнина в малки количества е здравословна. Тя защитава стомаха, червата и другите вътрешни органи

Как да готвим почти без мазнина

Как да готвим почти без мазнина

Мазнините са важна част от нашето хранене и не бива да ги избягваме. Но, както знаем, някои мазнини са по-здравословни от други. Едно е да изгълтате половин чаша олио под формата на пържени картофки

Да си направим гхи у дома

Да си направим гхи у дома

В Индия гхи е златната храна, която присъства не само в кулинарията, но и в повечето религиозни ритуали. Маслото гхи обаче се цени широко по целия свят

С какви мазнини не трябва да се готви

С какви мазнини не трябва да се готви

Понякога маслото има вредни свойства. И дори сред най-добрите мазнини има такива, които не са подходящи за високи температури. Има растителни масла, които са напълно неподходящи за пържене

Кюфтенца с чесън

Кюфтенца с чесън

богато на селен лесно 6 порции 10 мин За една порция: 168 ккал мазнини 11 г холестерол 80 мг въглехидрати 3 г протеини 17 г фибри 0,2 г необходими продукти: 200 г кайма щипка сол щипка червен пипер 1

Кострецът бори диабета и подаграта (+рецепти)

Кострецът бори диабета и подаграта (+рецепти)

Кострецът е едногодишно тревисто растение. Стъблото е изправено, с височина 40–80 см, в долната част разклонено и е меко, сочно и кухо. Приосновните листа са разположени в розетка

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Пържено пиле, пържени картофки или лучени кръгчета – трудно е да се устои на тази хрупкавост! Няма друг метод на готвене, при който храната да е толкова приятно хрупкава отвън и същевременно мека и

Печени или сурови ядки – кой е правилният избор

Печени или сурови ядки – кой е правилният избор

Ядките са здравословна храна, тъй като осигуряват разнообразие от хранителни вещества, включително големи количества мононенаситени и полиненаситени мазнини и умерени количества протеин

Два страхотни начина за приготвяне на свинско

Два страхотни начина за приготвяне на свинско

Настъпи онова време от годината, в което се готви най-често свинско месо. В българските домове то присъства на трапезата като почти задължителен продукт – с кисело зеле, с боб, в гювеч, като пържоли

X