Напишете дума/думи за търсене

телешко

;
Как да сготвим перфектните пържоли

Как да сготвим перфектните пържоли

Дори да постите сега, запазете си тази статия, ще ви е от полза винаги, когато искате да сервирате апетитно и неустоимо месо. Пържолата е „празнично ястие“ за българина

Грейви за печено телешко и свинско

Грейви за печено телешко и свинско

10 мин 1 ч.ч. необходими продукти: 1/2 ч.ч. доматен сос 1/4 ч.ч сос „Уорчестър“ 1/4 ч.ч. кафява захар 2 с.л. ябълков оцет 1 с.л. дижонска горчица 3 ч.л. пушен червен пипер 1 ч.л. риган 1 ч.л

Как да избираме правилно месо

Как да избираме правилно месо

Изборът на качествено месо, съответстващо на ястието, което искате да приготвите, е цяла наука. И ако за някои месото на щанда изглежда еднакво, опитните кулинари умеят не само с един поглед да

Испанската кухня – микс от вкусното на гърците и римляните (+рецепта)

Испанската кухня – микс от вкусното на гърците и римляните (+рецепта)

Невероятният гастрономичен калейдоскоп, който представлява испанската кухня, е амалгама от кулинарните предпочитания на финикийци, гърци, римляни, картагенци и араби

Телешко с бадеми

Телешко с бадеми

необходими продукти: 400 г телешко филе 1 с.л. соев сос 1 ч.л. захар 1 чл. зехтин 1 ч.л. царевично брашно 1 с.л. олио 1 глава лук на кубчета 1 счукана скилидка чесън 1 бр

Телешко филе, пълнено със спанак и маслини

Телешко филе, пълнено със спанак и маслини

Необходими продукти: 900г телешко филе черен пипер 6 с.л. босилеково песто 50 г сушени домати в зехтин, на ситно 50 г микс от маслини, на ситно 25 г лешници 50 г печурки, на филийки 2 с.л. зехтин 2 с

Кулинарните трендове за празничната трапеза

Кулинарните трендове за празничната трапеза

Коледните и новогодишните празници обичайно се свързват с традиционни ястия. Винаги можем обаче, придържайки се към традициите, да внесем свежи нотки на трапезата

Вталени като японки само за 10 дни

Вталени като японки само за 10 дни

Японската диета пренастройва обмяната на веществата така, че организмът да изхвърли излишното и да слабее лесно и бързо. За тези 10 дни обаче не бива да се употребява захар, сол, алкохол,

Пълнена франзела

Пълнена франзела

Необходими продукти: 1 франзела 400 г телешка кайма 1 глава лук на ситно 1 скилидка счукан чесън 1 ч.л. риган 2-3 печурки на ситно 2 с.л. зехтин сол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне: 1.

Телешко задушено с мащерка

Телешко задушено с мащерка

Необходими продукти: 2 суп. лъжици олио, килограм телешко, нарязано на кубчета, 2 чаени лъжички сушен риган или мащерка, 3-4 средно големи моркова, нарязани на кръгчета, 4 стръка целина,

X