Напишете дума/думи за търсене

рецепта

;
В сезона на тиквите - да си направим и хляб от тиква

В сезона на тиквите - да си направим и хляб от тиква

В сезона на тиквата и в наближаването на Хелоуин, ви предлагаме да си направите един по-различен хляб - от тиква, който е с аромат на есен, а да не говорим за постигнаия баланс между подправки и

Дневно меню за противовъзпалително хранене

Дневно меню за противовъзпалително хранене

Навлизаме в сезона на настинките и гриповете, затова е важно хранителният режим да бъде изключително балансиран. Предлагаме ви примерно меню, което включва четири хранения със сутрешна и следобедна

Как да приготвим вкусни и лесни разядки  (+рецепти)

Как да приготвим вкусни и лесни разядки (+рецепти)

Разядки, дипове, пастети – всички те са чудесни върху препечена филийка с хляб и обикновено имат дълъг срок за съхранение. Затова е и толкова удобно да си имаме по нещо за мазане винаги в хладилника

Да си приготвим блонди с масло

Да си приготвим блонди с масло

Блонди е много вкусен сладкиш, подобен на брауни, но без какао в тестото. Затова пък в него може да добавите блокчета с вкус на карамел. Необходими съставки (за тава 20x20 см): 170 г масло

Ароматна червена леща със свеж лимон

Ароматна червена леща със свеж лимон

Рецепта от червена леща, характерна за турската кухня може да си направим лесно и да я освежим с лимон. Ароматните зеленчуци ѝ придават земен и дълбок вкус

Най-добрите методи да готвим аспержи

Най-добрите методи да готвим аспержи

Аспержите са едно от най-свежите удоволствия на масата - зелени и с фин, леко земен вкус. В зависимост от начина на приготвяне те се променят напълно: в печката стават златисти и хрупкави

Домашният сос - вкусната съставка за всяко ястие

Домашният сос - вкусната съставка за всяко ястие

Сосове добавят текстура и хранителна стойност към ястията. Чудесен избор е да си ги направим сами по наш вкус. Добрата новина е, че те се приготвят лесно и може без използването на излишни

Салата с перлен кус-кус

Салата с перлен кус-кус

Кус-кусът може да се приготвя по най-различни начини. Ще ви представим как да го използваме в салата. Перленият кус-кус (известен още като израелски или гурме кус-кус) е като малки перли от паста –

С вкус на Гърция - дзадзики

С вкус на Гърция - дзадзики

Едно от най-характерните ястия в Гърция може спокойно да си приготвим и на родна територия. Богато, кремообразно и пълно с пресни билки, то е вкусно с пита, печени зеленчуци

Лесна плодова салата

Лесна плодова салата

Плодовата салата е винаги свежо предложение, което може да поднесете на хората, които обичате. Подходяща за летни събирания с приятели, пикник, детски рождени дни или просто да се поднесе като

X