Напишете дума/думи за търсене

ферментирал

;
Една храна, която лекари препоръчват да ядем всеки ден, а ние рядко го правим

Една храна, която лекари препоръчват да ядем всеки ден, а ние рядко го правим

В свят, в който „суперхраните" идват и си отиват, едно просто, леко газирано мляко от планините на Кавказ тихо се завръща в модерните чинии и чаши. Кефирът - кремообразна, малко кисела напитка

Суперлесни шио коджи пилешки хапки

Суперлесни шио коджи пилешки хапки

Вече ви разказахме за това колко е полезен ферментиралият ориз коджи и как да си приготвите шио коджи от него. Обещахме ви и страхотна рецепта за пилешко с шио коджи. Ето я и нея

Учени: Ферментиралата стевия може да бори рак на панкреаса (+рецепта)

Учени: Ферментиралата стевия може да бори рак на панкреаса (+рецепта)

Ракът на панкреаса е една от най-тежките диагнози в медицината – трудно се открива навреме и рядко поддава на лечение. Именно затова новината, че обикновената стевия – добре позната като естествен

Ферментирала чеснова паста - здравословно и уникално вкусно

Ферментирала чеснова паста - здравословно и уникално вкусно

Многократно сме писали за необятната полза от ферментиралите храни, а днес ще ви запознаем с една от най-вкусните от тях - ферментиралата чеснова паста

Искате пробиотици, но не обичате кисело мляко? Опитайте тези продукти

Искате пробиотици, но не обичате кисело мляко? Опитайте тези продукти

Пробиотиците са здравословни бактерии, които живеят в червата. Там те намаляват растежа на патогенната микрофлора и осигуряват защитна бариера за чревните стени

Живко Джамяров: Сибирският женшен помага при Хашимото

Живко Джамяров: Сибирският женшен помага при Хашимото

Често, когато човек загуби здравето си, и традиционната медицина не му помага, започва да търси алтернативни начини да си го върне отново. Понякога болестта не е толкова страшна, а идва като сигнал

Ферментирал ориз коджи – хит в храненето за здраве

Ферментирал ориз коджи – хит в храненето за здраве

От комбуча и кимчи, до кисело зеле и кефир, ферментиралите храни стават все по-често срещани в ресторантите, хранителните магазини и дори в домашните кухни

Защо имунитетът е гладен за ферментирали храни

Защо имунитетът е гладен за ферментирали храни

Един от най-добрите и лесни начини да укрепите имунитета си е редовната консумация на ферментирали храни. Хората съхраняват храната си чрез ферментация от древни времена.

X