Напишете дума/думи за търсене

Как да намерите своя човек и да изградите силна връзка с него

Всички искаме здрави и дългосрочни връзки и това е напълно разбираемо, но, за съжаление, когато избираме партньор за себе си за цял живот, често обръщаме внимание на грешното нещо. Гледаме „фасадата“и понякога дори не искаме да дадем на себе си и на другия шанс да погледнем зад нея, за да се опознаем много по-дълбоко, на нивото на душата.

Навсякъде около нас се предлагат различни рецепти за лично щастие. Всъщност при избора на партньор в живота е достатъчно да се ръководите от прости правила. Едно от тях е да спрете да приписвате качества, които човекът, с когото започвате връзка, не притежава.

Невинаги си представяме как ще остареем с този човек, как ще отглеждаме деца заедно, мислим, че завинаги ще бъдем в периода на медения месец, когато ще има само щастие и радост, а всички проблеми или болести никога не ще ни достигнат. Но да мислите така е пълна утопия.
Затова е толкова важно да намерите някого, който наистина ще ви подкрепи и ще бъде близо до вас дори в най-мрачните и ужасни за вас времена. Който може да ви разсмее, дори да сте ядосани и раздразнени. Който ще бъде най-добрият вариант за вас, без значение какво ви казват околните.

Когато просто не искате да обмисляте повече възможности, защото вече сте намерили своя собствена. Вие определено ще разберете и ще почувствате, когато това се случи.

Върху какво точно трябва да се съсредоточите и какво точно да търсите, за да намерите своя човек и да изградите прекрасна и трайна връзка с него?

Като начало трябва да спрете да приписвате на всички онези, с които започвате връзка, черти и качества, които те нямат и никога не са имали. Загърбете собствените си фантазии и прогнози, които пораждат химерни желания. Крайно време е да станете реалисти.

Важно е да разберете, че ако искате да срещнете вашия „принц“ или „принцеса“, тогава той или тя също ще имат желание да отговаряте на техния идеал, който ще върви с огромен списък от изисквания към бъдещия избраник.
Затова не се занимавайте с „кралски особи”, а се съсредоточете върху истинските хора и осъзнайте, че романтиката не се появява внезапно в една връзка. Създавате я заедно с партньора си. Двамата развивате отношенията си, познаването един на друг е екипна работа, както и способността да се изненадвате. Това е истинска романтика, а не само ходене на кино или кафенета.

Също така е важно да се разбере, че „стабилността не е скучна“. Тя е страхотна, особено в дългосрочна връзка с перспективата за създаване на силно и щастливо семейство в бъдеще.

Сгодините тя ще бъде оценена от вас все повече и повече. Ще бъдете щастливи и спокойни, че може да разчитате на партньора си и да му се доверите напълно, както и той на вас.

Важно е да прочетете следващите редове.
Разберете, че не трябва веднага щом срещнете някого и между вас не е имало „искра“, да сложите край на отношенията. Разбира се, не ви призовавам да се насилвате във връзка с някого, който изобщо не ви харесва, но ако общуването е интересно и приятно за вас, тогава дайте на това начало още един шанс да прерасне в нещо повече. Нищо не губите.
Просто не слагайте веднага етикети като „това не е моят тип“, а продължете да общувате и да се опознавате, да научавате повече, да бъдете приятели за начало и е напълно възможно с времето това да прерасне в нещо повече.

Също така спрете да вярвате, че само противоположностите се привличат и създават невероятно прекрасни и трайни съюзи. На първо място се привличат онези хора, които намират един в друг точно това, което толкова дълго са търсили - всички онези качества и черти, от които се нуждаят в човек, с когото биха могли да изживеят целия си живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X