Напишете дума/думи за търсене

Духовни практики за щастие


Много от нас жадуват за щастие и цел, която просветлява душите ни. Но пътят към радостта е духовна практика, която трябва да се научим да следваме всеки ден.

Каква е моята цел на земята? Какво трябва да правя в този момент от живота си? Това са въпросите, които обикалят умовете ни от ден на ден, и това пътуване може да ни накара да открием духовни практики, водещи до щастие.
Ако не сте духовна или религиозна личност, вашият стремеж към него не е по-малък от този на някого, който е. В крайна светка, всеки заслужава правото да бъде щастлив.

Тези 9 духовни практики водят към щастието

1. Отговорност
Вие сте този, който отговаря за начина, по който реагира на предизвикателства в живота. Вие отговаряте за чувствата си, така че ако се събудите утре и се чувствате неспокойно, имате силата да промените това.

2. Благодарност
За какво си благодарен? Независимо от големината на нещата в живота си, важно е да изпитвате чувство на благодарност. Дори и да ви боли, поровете дълбоко в ума си и намерете защо това може да ви е от полза в дългосрочен план.

3. Присъствие
"Тук съм и съм здраво стъпил на земята". Повтаряйте това всеки път, когато сте навън. Кажете го, когато сте у дома, на работа, на парти, навсякъде!
За да разберете житейските мистерии, трябва да търпите доброто и лошото.

4. Релаксация
Вдишайте и издишайте. Всеки заслужава да се отпусне от стресовете на живота. Много от нас са изпадали в ситуации, в които сме се чувствали, че не може да постигнем нещо. Тялото и умът страдат от тези негативни мисли.

5. Яснота
Бъдете ясни с мотивите и емоциите си. Когато сте наясно с пълния контекст на историята, в която участвате, вие си осигурявате спокойствие.

6. Пълнота
Кажете „да“ на всичко, което животът може да предложи.
Когато посрещаме идващото с отворен ум и сърце, в душите ни има чувство за цел.

7. Прошка
Пътят към правдата започва с прошка. Разбира се, това не означава да позволим на някой непрекъснато да ни обижда или да ни наранява.
Прошката е трудна, но пускането на ситуациите, които ни нараняват, да си тръгнат от нас, предлага изцеление и яснота.

8. Прозрачност
Прозрачността към всички чудеса на света може да създаде по-дълбоко доверие в себе си и живота.
Когато сте прозрачни или „голи“, вие си позволявате да бъдете уязвими, което от своя страна позволява здравословни отношения със себе си и другите.

9. Помощ
Не търсете винаги ползата за себе си. Помагайте на околните, надскачайте егото си. Щастието не се разбира особено с него.

Помнете, днес е денят, в който може да се запътите към живот, пълен с любов и истинско удовлетворение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X