Напишете дума/думи за търсене

Идеи за романтика вкъщи по време на карантина

Да си затворен вкъщи, може да е по-забавно, отколкото си мислите.

Сега, когато сте останали вкъщи с вашия партньор или съпруг, какви забавни занимания може да правите, хем по-бързо да минава времето, хем да поглезите малко любовта по време на коронавирус.

За съжаление, романтичните срещи извън дома и далеч от децата вероятно няма да се случат скоро, затова може да извлечем ползи от „домашния арест”. Благодарение на него получаваме шанса да прекараме по-качествено време с любимите си хора в собствения си дом.

1. Напишете песен заедно
Да напишеш песен с любимия си, без да се тревожиш за време, носи Текстът може да е за това как сте се запознали, каква е любовта ви или как двама души са по-добри от един. Музиката винаги обединява хората в тревожни времена, когато страхът и безпокойството са често срещани.

2. Измайсторете заедно проект „Направи си сам“
Няма нищо по-вълнуващо от създаването на нещо със собствените си ръце. Двойките, които участват в повече дейности заедно, имат силни и здравословни отношения.
Има много неща, които може да правите по двойки - пребоядисване на мебели, засаждане на зеленчуци и билки в буркани, рамкиране на снимки и дори създаване на масичка за кафе от дървени палети, които висят в гаража от хиляда години.

3. Извадете настолните игри и тези с карти
Игрите с карти помагат да се наслаждавате на компанията един на друг, без да киснете пред телевизора през цялото време.
Игри като Руми, Джин, Блек Джак и Война са страхотни игри с карти за двойки. Таблата и шахът винаги са добре дошли за състезателния дух, както и носталгичното „Не се сърди, човече”.

4. Направете си крепост в хола
Впрегнете всичките си чаршафи, възглавници и одеяла в изграждането на крепост, сложете по средата ароматна свещ и си разказвайте драматични истории един на друг или истории от детството.

5. Организирайте дегустационно парти за двама
Това е моментът да опитате заедно храни и напитки, с които искате да задоволите любопитството си. Пробвайте различен сорт вино, сладолед, сладкиши, уиски или дори тропически коктейли.
Ако обичате да публикувате видеоклипове в YouTube, тогава снимайте тази дегустация. Винаги е забавно да наблюдавате реакциите на други хора, когато те опитват или приказно вкусни или крайно отвратителни храни и напитки.

6. Направете си спа вечер
Отпускането заедно може да е суперромантично за всяка двойка. Ако имате вана, напълнете я със соли, сложете по-пенлив шампоан и скраб за тяло с етерично масло и се потопете с половинката.
Подредете върху ръба на ваната ароматни свещи, така ще подсилите романтиката.

7. Помислете за клас по рисуване
Налейте любимото си вино, вземете четки за рисуване, няколко платна или по-големи картони. Онлайн се предлагат всякакви варианти. Потърсете уроци в YouTube за рисуване.

8. Кажете „да” на караоке вечер
Ако вашите съседи нямат нищо против, караоке вечер е начин да ви помогне да изразите как се чувствате. Ако се чувствате романтично, тогава направете серенада на партньора. На кого му пука, ако не сте Марая Кери или Майкъл Болтън, защото и двамата пеете от сърце.

9. Научете заедно нов език
Въпреки че изучаването на език няма да се случи за една нощ или две, това е също прекрасно упражнение за двойки.
Ако искате да пътувате някой ден до Португалия, Мексико или Франция, не е лошо да разбирате малко от местния език. Пишете върху лепящи бележки новите думи и ги залепете из дома си.

10. Четете заедно
Ако обичате да четете, карантината е идеалният момент да създадете удобно място за четене у дома. Това може да бъде вътре в крепостта или да сложите два удобни стола до прозореца.
Карантината е прекрасно време най-накрая да прочетете всички книги, за които все не ви стигаше време преди това. Един лично ваш литературен клуб.

MILA.bg призовава: Останете си вкъщи! Пазете живота!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X