Напишете дума/думи за търсене

Внимание! Под карантина с половинката вкъщи

Заседнали ли сте вкъщи с половинката? Чудите ли се как да направите връзката си още по-силна по време на изолацията заради коронавируса или през главата ви минават убийствени мисли? Спокойно, не сте сами.

Коронавирусът промени, надяваме се временно, ежедневието, с което сме свикнали. Вместо да ходим на работа и училище, на кино и на пазар, ние сме под доброволен домашен арест.
Нещо, на което доста от хората не са свикнали.

Едно от първите неща, които ще разпадат по време на криза и изолация, е романтичната връзка. С времето страхът и скуката превземат всеки, а първоначалният инстинкт е да си го изкараме на другарчето.

Слава богу, има начини да преминем през тези страшни времена, без да вашите любовни отношения да падат в жертва. Не само да останат непокътнати, а може би и да станат по-силни.

1. Уважавайте взаимно страховете си
Твърде вероятно единият от вас да е залепен за телевизора и да не пропуска новинарска емисия, докато другият да е съвсем нормално да следи новините периферно, но като цяло да продължава с ежедневието и задачите си, без да изпада в истерия, паника или да залита в прекален интерес към събитията извън дома му.
Ако вие и вашият партньор реагирате по различен начин на страха, свързан със здравето, знайте, че за да поддържате връзката си силна, трябва да говорите за разликите и да положите усилия да уважавате тези различия.

2. Уважавайте личното си пространство
Преди пандемията уикендите у дома с любимия бяха повече от перфектни. Вкусна гозба, мъдра книга, топла прегръдка, уютен диван, як сериал... Но ако понеделникът идва и ти вместо да си в офиса, си вкъщи и работиш, но същото прави и половинката ти, то със сигурност рано или късно ще се появят търкания. И не защото не се обичате лудо, а защото понякога прекаленото сближаване не е непременно добро нещо.
Затова е важно да уважавате пространството на другия.


3. Уважавайте нуждите на другия

Всички имат нужди, които ги успокоят по време на стресиращи времена. Важно е в момента да се опитваме да идентифицираме, уважаваме и отговаряме на нуждите един на друг. Ако за един перфектната чистота у дома му носи спокойствие, а приготвянето на вкусни гозби е разковничето за спокойствие на друг, то тогава проявете разбиране към различните методи за покой на ума и душата на половинката.
Ключовата роля от съвместното живеене в мир е да си давате един на друг това, от което се нуждаете.

4. Уважавайте времето си заедно

Ако има едно нещо, което двойките в днешно време нямат достатъчно, то това е времето, което прекарват заедно.
Нашите луди работни графици и грижите за децата го правя още по-оскъдно. Има дни, в които двойките почти не си казват повече от няколко думи помежду си в рамките на деня, различни от „добро утро“ и „лека нощ.“ Свикнали сме, че това е начинът, по който се случва любовта в съвременния свят, но той не е здравословен за добрата връзка.

Прекрасен начин да се възползвате от това време, което вие и вашият партньор имате заедно, и да поддържате връзката си силна, е да правите нещата заедно. Излезте в парка, но не се събирайте с други хора, направете си маратон с любимия ви сериал, играйте на „Монополи” или „Не се сърди, човече”, смейте се на стари случки. Разкажете си истории от миналото, които досега не сте споделяли, ако решите, че няма да имат негативнен оттенък върху и без това изтънелите нерви на другарчето. В момента нямате нищо друго освен време, така че да се възползвате най-добре от това.

5. Уважавайте себе си
Важно е през това време на криза да уважавате и да се грижите за себе си.
Мъжете и жените имат склонност да изпадат в свръхгрижовност, когато се сблъскват с нещо непознато и страшно като коронавируса. А когато полагаме неистови усилия за добруването на другите, забравяме за себе си.
Не забравяйте да се грижите за вас. Глезете се с топла вана от време на време, правете упражнения, играйте с децата си, прегрешавайте веднъж в седмицата с любимата храна, грижете се за оргазмите си. Каквото и да е, доставяйте си удоволствие.

Помнете какво казват на борда на самолет преди излитане: „Сложете собствената си кислородна маска, преди да помагате на другите.“ Това е, което трябва да направим в момента.

Знанието как да поддържате връзката си силна по време на изолацията в случай на коронавирус е ключов елемент от това да останете колкото се може по-непокътнати от пандемията.

Не принизявайте емоциите на партньора си, споделяйте това, което и на двамата ви трябва, за да преживеете това, и се възползвайте максимално от времето си заедно. И се грижите за себе си!

Знам, че имате усещане, че всичко се е променило и никога няма да бъде същото, но ние ще преодолеем това като човечество, ако сме единни.
А твърде вероятно след края на тази криза да се радвате на повторно влюбване в партньора си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X