Напишете дума/думи за търсене

Ето как може всички да помогнем!

Това, което сполетя света през последните седмици, е безпрецедентно. Никой не очакваше какъв ще бъде мащабът и никой не беше подготвен за борбата и за последиците. Множество хора обаче потърсиха доброто в тази трудна ситуация и пожелаха да се включат в някаква доброволческа дейност. Предоставяме ви информация за това как е с какво може да помогнете, а вие ни пишете, ако сме пропуснали някоя организация в този списък, който явно ще се обновява всеки ден.

1. Може да дарим средства чрез кампанията "Заедно срещу коронавирус COVID-19" тук.

Те ще осигурят:

- Допълнителна финансова подкрепа на медицинските лица, които са на първа линия в борбата срещу коронавирус COVID-19 и рискуват здравето си, за да се грижат за нас!

- Средства за консумативи, защитни облекла, техника, закупуване на животоспасяваща апаратура, която недостига в цял свят.

- Покриване на други разходи, пряко свързани с овладяване на епидемията, лечението на болните и предпазване на медицинските лица.

2. Военно-медицинска академия набира доброволци тук.

3. БЧК има своята организация тук. Може да помогнете и чрез SMS на 1466 на цена 1 лев.

4. Ако искате да помогнете на своите съседи и съграждани, вижте как може да го направите в платформата на Time Heroes тук.

5. Ако имате куче и нямате възможност да го извеждате на разходка или имате друг проблем, има специално създадена група за взоимопомощ тук. Бихте могли да се включите като доброволец във вашия град.

6. Община Варна се обръща към собствениците на всички хотели, ресторанти, сладкарници, кафенета, които в момента не работят, с молба да предоставят - възмездно или безвъзмездно, дезинфекциращите препарати, с които разполагат. Те ще бъдат събирани в детска ясла "Звънче", на ул. "Рила" 2. Телефон за контакти: 052-820-765, 0889 00 14 67, 0889 37 86 66. Стоката ще бъде предавана срещу протокол.
7. Министерството на здравеопазването откри дарителска сметка за набиране на средства за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19. Дарените средства ще се използват за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, за консумативи и апаратура, в това число и респиратори. Повече информация - тук.

8. В тази платформа може да дарите средства за: 

- Покриване на спешни нужди на болниците в страната и София – за допълнителни медицински апарати/техника за обдишване, за друга апаратура, консумативи, включително за дообзавеждане и дообордуване на болнични помещения - директно свързано с кризата.
- Изпълняване на други дейности, чрез които може да се ограничи разпространението на заразата.

9. Набирателен фонд откриха и в Града на тепетата. Може да научите за „Пловдив заедно срещу COVID-19“ тук. Общинският кризисен щаб в Пловдив набира също така доброволци (в т.ч. медицински кадри и студенти последен курс по медицина). Записването става на телефон: 032/565700 или на имейл: [email protected].

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X