Напишете дума/думи за търсене

Да почистим неръждаемата стомана с домашни средства

Научете как да почиствате неръждаема стомана с домашни почистващи препарати и ще спестите много пари, а също и ще знаете какво вкарвате в дома си, без да излагате семейството си на излишни отрови.

Почистване на неръждаема стомана

Когато старият ни хладилник получи теч в уплътнението, нашите хазяи решиха да вземат нов, който е по-енергийно ефективен. Този нов има предна част от неръждаема стомана, която според мен изглеждаше наистина страхотно... докато пръстите и отпечатъците от вода не започнаха да се показват и да ме влудяват.

Взех почистващо средство от магазина, но миризмата беше непосилна и започнах да се чудя какви химикали съдържа. Зачетох се в състава и се хванах за главата. Реших, че на всяка цена трябва да измисля нещо по-малко вредно и по-ефективно.

Как да почистите неръждаема стомана

Нека да разгледаме както леките варианти, така и тежките домашни почистващи препарати за неръждаема стомана.

Лек почистващ препарат

Най-простият и естествен начин за почистване на пръстови отпечатъци, водни петна и други петна по вашите уреди от неръждаема стомана може да ви изненада. Всичко, от което се нуждаете, е микрофибърна кърпа и топла вода. Намокрете кърпата си с топла вода, изцедете излишното и забършете. Изсушете с друга кърпа от микрофибър. Ако резултатът ви харесва, може да спрете тук. Ако искате да полирате, за да заблести още малко, поставете и лак за неръждаема стомана.

Тежък почистващ препарат

Ако мръсотията не се отмива лесно, можете да използвате друг прост препарат за почистване на неща от неръждаема стомана. Нарежете един лимон наполовина и го потопете в сода за хляб. Той ще се разпени малко, което ще ви помогне за почистването. Разтрийте лимона върху петната, които искате да почистите, и го оставете да престои няколко минути. Избършете и изплакнете със спрей от чиста вода. Повторете, ако е необходимо.

След като премахнете сериозните петна мръсотия, преминете към лака.

Домашен лак за неръждаема стомана

Тази рецепта за лак ще накара вашите уреди и всички повърхности от неръждаема стомана да заблестят. Освен това е едно от най-лесните неща, които някога сте правили. Поддържам винаги един такъв лак в бутилка със спрей, за да е бързо и лесно почистването у дома.

Необходими продукти:

2 части дестилиран бял оцет

1 част растително масло

Начин на приготвяне:

Смесете съставките в бутилка със спрей и нанесете върху повърхността. Изчакайте малко и избършене с парцал. Ако държите лака в бутилка със спрей, не забравяйте да я разклатите добре, преди да напръскате. Може да го направите и в купа, тогава потопете идеално парцала си.

Това може да се използва за почистване на всички уреди от неръждаема стомана, мивки, кранове, дръжки на врати и дори за части на автомобили. Сместа работи както върху хром, така и върху неръждаема стомана.

Топче от алуминиево фолио в пералнята върши чудеса

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X