Напишете дума/думи за търсене

Домашен спрей чисти идеално плодове и зеленчуци (рецепта)

Въпреки че е изкушаващо да ядете пресни продукти направо от чантата за хранителни стоки, не го правете! Това парче плод вероятно е било докоснато от много ръце, преди да попадне във вашата количка.

Как да измивате плодовете и зеленчуците си, за да отстраните мръсотиите по тях, да премахнете пестицидите и да унищожите някои от бактериите, с които идват на вашата маса?

Тази рецепта съдържа оцет, популярна съставка в продуктите за почистване „направи си сам“. Въпреки че някои хора използват оцета като дезинфектант, той не е регистриран като официален дезинфектант и не убива опасни бактерии като стафилококи. Въпреки това оцетът е кисел, което го прави мощен почистващ препарат.

В днешната статия ще намерите две различни рецепти. Едната е за стандартни плодове и зеленчуци, а другата е за листни зеленчуци, които трябва да се почистват по-обстойно.

Приготвяне на домашен препарат за почистване на плодове и зеленчуци

За да почистите повечето плодове и зеленчуци, смесете разтвор от 1 чаша оцет с 4 чаши вода в бутилката със спрей, след което добавете супена лъжица лимонов сок. Разклатете добре, за да ги смесите хубаво.

Напръскайте вашите продукти: поставете плодовете или зеленчуците си в гевгир в мивката. Напръскайте ги обилно със сместа, след което ги оставете да престоят две до пет минути.

Изплакнете добре продуктите с хладка вода, като използвате четка за почистване на продукти.

Подсушете с хартиени салфетки или домакинска хартия.

Как да почистим зеленолистни

Поставете зелените листа в чиста стъклена или метална купа. Напълнете купата с разтвор от 1 чаша оцет на 4 части вода, след което добавете супена лъжица сол.

Оставете зеленолистните да престоят в разтвора за две до пет минути, след което ги изцедете и махнете.

Изплакнете ги добре със студена вода или в гевгир, или направо в мивката, ако е добре почистена преди това.

Изсушете зелените продукти с хартиени салфетки или ги пуснете през центрофугата за салата. Препоръчително е да направите това точно преди да ядете зеленчуците, тъй като излишната влага може да доведе до гниене в хладилника.

Какво да замразим във формите за лед

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X