Напишете дума/думи за търсене

5 трика за спасение на мобилния телефон, ако го намокрите

При много хора съществува страхът, че ако мобилният им телефон влезе в контакт с вода, ще остане безполезен. Има много начини това да се случи: може да забравите и да влезете с него в морето, да се намокри в джоба ви, докато се опитвате да се опазите от проливен дъжд или да го изпуснете в тоалетната. Има обаче няколко неща, които могат да спасят мокрия мобилен телефон.
Бързото действие е от съществено значение, ако искате да имате шанс да го спасите от сигурна кончина.

1. Изключете телефона
Ако телефонът е включен, когато се намокри, първото нещо, което трябва да направите, е да го изключите незабавно. В противен случай водата може да причини късо съединение и да стопи телефона.
Освен това трябва да извадите батерията, SIM картата и SD картата. Така ще предотвратите навлизането на вода в тези части.

2. Изсушете добре мобилния телефон
След като изключите телефона, подсушете цялото устройство с мека кърпа. Изберете кърпа, която няма да надраска материалите или да остави остатъци от памук.
Ще трябва да го изсушите както отвън, така и отвътре; идеята е да извлечете цялата влага от всички малки дупчици. Всички слотове трябва да бъдат оставени отворени и свободни да изсъхнат.

Използването на прахосмукачка също може да бъде много полезна, тъй като помага за изтеглянето на всякаква вода, която не е отстранена от кърпата. И накрая, трябва да оставите телефона, батерията и SIM картата върху абсорбиращи кърпи, за да помогнете за отстраняването на останалата течност.

Кърпа от микрофибър, като тези, които често се използват за почистване на чаши, е добра абсорбираща опция, която не оставя следи.

3. Поставете мокрия мобилен телефон в купа с ориз
Техниката с ориз е една от най-известните и не е мит. Тази храна отлично абсорбира вода.
Въпреки това трябва да знаете, че този трик ще спаси мокър мобилен телефон в някои случаи, а в други няма. Зависи колко напреднало е развитието на щетите.

Премахнете всички калъфи и аксесоари, които ще попречат на вентилацията и изсушаването, и сложете в голяма купа с ориз.

Препоръчителното време за оставяне на телефона в ориза е между 24 и 48 часа. Също така е от съществено значение да промените позицията на устройството, така че оризът да абсорбира влагата от всички зони.

4. Използвайте торбички със силикагел
Силикагелът е абсорбиращ пакет, който отдавна се използва от компаниите за облекло, обувки и багаж, за да пазят продуктите си от влага.
Те могат да бъдат чудесна алтернатива за спасяване на повредени мобилни телефони. За да ги използвате, всичко, което трябва да направите, е да поставите телефона в контейнер и да го покриете с няколко торбички силициев диоксид. Препоръчителното време е също максимум 1 до 2 дни.

5. Използвайте котешка тоалетна
Котешката тоалетна е друг страхотен абсорбатор на течности. Просто оставете устройството в торба, пълна с котешка толетна, и изчакайте да подейства.

3 неща, които трябва да избягвате, когато се опитвате да спасите удавения си мобилен телефон

1. Не разклащайте телефона
Една от най-честите грешки е да започнете енергично да разклащате телефона или в различни посоки. Всичко, което се постига, е да прекарате водата през цялото устройство и да намокрите частите, които преди това не са били мокри.

По същия начин издухването на телефона също не е препоръчително, защото вместо да го изсушите, то ще продължи да разпространява течността през устройството.

2. Не използвайте топлина
Сешоарите не са приятел на мокрите мобилни телефони, тъй като температурата може да прегрее някои връзки и да причини непоправими щети. По същия начин не е добра идея да оставяте телефона близо до други устройства, които отделят постоянна или висока температура.

3. Не включвайте телефона
Не трябва да включвате телефона отново, докато цялата вода не изсъхне напълно. Единственото нещо, което ще постигнете, ако опитате това от отчаяние, е да влошите положението.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X