Напишете дума/думи за търсене

Бъртстрайкъри - хората, които отказват да имат деца

С течение на няколко десетилетия голям брой двойки вземат решението да нямат деца. Причините за това включват безработица, неравенство, инфлация и прекомерните цени на академичното образование в някои страни по света.

Днес обаче има нова причина много от хората да не се размножават. Става дума за екологичната криза и за това, че природните ресурси ежедневно се прахосват по прекомерен начин. Освен това околната среда става все по-замърсена.

Това е доказано от едно от най-новите проучвания на Световната здравна организация. То разкрива, че девет от десет души дишат вреден въздух. Изследването твърди, че година след година повече от пет милиона души умират от здравословни проблеми, предизвикани от екологичната криза.

В допълнение към това прогнозите на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие показват, че до 2050 г. парниковите газове могат да се увеличат с до 50 процента. Тези цифри също предполагат, че ако се запази сегашната норма, до 2050 г. замърсяването на въздуха ще бъде основната причина за преждевременната смърт.

Бъртстрайкъри - хората, които отказват да имат деца

Поради тези причини се създаде организацията BirthStrike. В нея членуват жени и мъже, които са взели решение да нямат деца поради екологичната ситуация. Те са стигнали до него, защото вярват, че децата им ще бъдат изложени на недостиг на вода, постоянни пожари и опустошителен климат.
Това, което групата се стреми да съобщи на хората, е, че за да могат децата ни да се радват на прилично бъдеще, нашите навици трябва да се променят. Тяхната инициатива все повече намира подкрепа от много двойки по света.

Ежедневно индустриите продължават да използват видове техники, които генерират замърсяване, секат се дървета поголовно и се замърсяват отпадъчните води. Поради тази причина членовете на Birthstrike остават твърди в своите убеждения.

„Бих искала да създам семейство с партньора си, но не чувствам, че е моментът да го направя“, твърди Блайт Пепино - британката, създала BirthStrike.

Движението обаче обяснява, че не е против хората, които решават да бъдат родители. Всъщност те заявяват, че тяхната битка е и за тях. Тяхната цел е цялото население да промени действията си, така че децата на бъдещето наистина да имат такова.

Групата призовава правителствата по целия свят да започнат да предприемат спешни действия за обръщане на последиците от изменението на климата.

Действията, необходими за смекчаване на изменението на климата
Изменението на климата е явление, на което хората могат да противодействат, ако променят някои от ежедневните си навици.
На първо място, експертите препоръчват използването на велосипеда като транспортно средство за придвижване. Това е така, защото колелетата не отделят CO2 и не замърсяват въздуха.

Второ, от съществено значение е хората да пестят енергия в домовете си. Защото, когато уредите са оставени включени ненужно, те продължават да произвеждат газове, които замърсяват околната среда.

И накрая, рециклирането трябва да се насърчава. По този начин се удължава полезният живот на продуктите. Освен това суровините не се губят излишно. Рециклирането означава по-малко използване на депата и емисиите на газове, които причиняват прекомерно повишаване на температурите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X