Напишете дума/думи за търсене

5 невероятни мига от ежедневието, които приемаме за даденост

Всеки ден се случват невероятни неща, за които невинаги сме наясно. Дните, които считаме за „ нормални“, са пълни със смислени моменти, които се превръщат в безсмислени рутини, когато затворим очи за тях.
Щастието е толкова голяма дума, че го свързваме с мащабни събития и постижения. Тъй като тези моменти не се случват много често, ние мислим, че то идва в осезаеми, разпределени дози и това е всичко. Но може би гледаме по грешен начин. Може би щастието не се намира само в изключителни събития, но и в множество ежедневни моменти, които често приемаме за даденост.

Всеки ден е пълен с малки чудеса. Изглежда обаче мислим, че те не заслужават да бъдат преброени поради това колко предсказуеми или често срещани са те. Но когато погледнем от друга гледна точка, те имат силата да трансформират живота ни чрез верига от магически моменти.

Ето някои примери, които се случват всеки ден, точно под носа ни.

Събуждане за нов ден
Почти не спираме да мислим колко е кратък животът. Сред милионите години, които Вселената съществува, животът ни е незначителен процент от това, само 60-80 години. Звучат като много време, но всъщност не е така. И повечето хора не осъзнават това, докато не им минути от пясъчния часовник.
Всеки ден всъщност е малко чудо. Ако се събудите под покрив и успеете да започнете деня, имате голям късмет. Има толкова много хора, които нямат дом или които не могат да станат от леглото. Имате живот, подслон и здраве. Това са прекрасни неща, които не трябва да се приемат за даденост.

Хранене и подхранване на тялото
Храненето е много повече от поставянето на храна в устата. Откакто свят светува, храната се свързва с хармония и мир. Много култури благодарят на своите богове за възможността да се хранят. Това е време, което трябва да споделите с хора, които са важни за вас.

Яденето също е чувствено удоволствие. Това включва зрение, допир, вкус, мирис и понякога дори слух. Независимо колко скромно е ястието, то винаги включва малко щастие, защото означава, че изпълнявате екзистенциална нужда. Яденето на масата с други хора е невероятна радост, която може да изпитвате всеки ден, но която невинаги може да оцените.


Гледайки човека, когото обичате
Когато смъртта отнема близките ни, ние осъзнаваме, че може да сме прекарали много време до тях, без да осъзнаваме колко важни са те наистина. Всеки ден трябва да помним, че имаме хора, които обичаме, и че времето, което имаме заедно, е ограничено.
Да ги видиш живи, е дар сам по себе си, един от онези прекрасни моменти, които понякога пропускаме. Отделете няколко минути, за да ги съзерцавате и да сте наясно с всичко, което чувствате към тях. Ще осъзнаете, че животът ви е пълен със смисъл и че любовта е дар, който го прави още по-красив.

Използвайки работата си, за да допринесете за добруването на света
Работата ви дава възможност да бъдете продуктивни. Няма значение дали тя е непретенциозна или не е широко известна. Работата показва характер, чест и благоприличие.
Много от най-прекрасните моменти от живота се случват по време на работа. Това е място, където може да проектирате и препроектирате пътя, който поемате. Ето защо тя има толкова голяма стойност както за вас самите, така и за обществото като цяло.

Сънят и сънищата
Единствените хора, които наистина знаят какво е луксозен сън, са тези, които са страдали от безмилостно безсъние. Дълбокият сън е наистина неописуемо удоволствие. Това е форма на самообслужване, която е безценна, тъй като е в основата на доброто здраве.
Сънят и сънуването балансират емоциите, подмладяват тялото и дори ни правят по-интелигентни. Позволяват ни да консолидираме нова информация и да осмислим наученото предишния ден. Сънят е едно от онези малки ежедневни чудеса, които невинаги оценяваме истински.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X