Напишете дума/думи за търсене

Какво казва науката за ползите от поглъщането на сперма

Семенната течност е гъстата течност, която излиза от пениса на мъжа, когато той еякулира по време на полов акт или сексуална активност. Нарича се още още еякулат.

Мнозина вярват, че семенната течност е същото като спермата, но всъщност са две отделни неща. Спермата и семенната течност са нещо като квадратчета и правоъгълници - спермата е част от семенната течност, но семенната течност не е част от спермата.
Всъщност спермата е само един компонент на семенната течност, която съдържа ензими като фруктоза и протеолитик. Семенната течност се състои от множество компоненти, включително лимонена киселина, свободни аминокиселини, фруктоза, ензими, фосфорилхолин, простагландин, калий, цинк, натрий, мазнини, холестерол и следи от витамин В-12 .

Здравословно ли е да се поглъща сперма?
По-скоро да, защото компонентите, които съставляват спермата, са безопасни за поглъщане. При поглъщане спермата се смила по същия начин, както храната.

Има някои хора, които са алергични към сперматозоиди - състояние, наречено семенна плазмена свръхчувствителност. Това е много рядка алергия, при която индивидите са свръхчувствителни към протеините, открити в спермата.

Смята се, че предполагаемите ползи за здравето на семенната плазма се активират, когато мъж депозира сперма във вагината на жената, но изследванията показват, че същите ползи могат да бъдат налични и при поглъщане (а някои теории дори предполагат, че спермата, депонирана анално, ще предложи същите ползи).

10 възможни ползи за здравето от поглъщането на сперма

1. Естествен антидепресант
Проучванията показват, че спермата повишава настроението и дори намалява мислите за самоубийство. Според проучване от 2002 г. жените, които поглъщат сперма, са имали постоянно по-добро общо настроение и са били по-малко податливи на депресия.

2. Може да намали тревожността
Според проучване от 2009 г. спермата може да се похвали с хормони против тревожност като окситоцин, серотонин и прогестерон.

3. Може да подобри качеството на съня
Спермата съдържа мелатонин, предизвикващ сън агент. Изследване от 2015 г., което разглежда връзката на семенния мелатонин, заключава: "Спермата съдържа мелатонин - естествения хормон, който тялото отделя, за да регулира циклите на съня. Това обяснява защо хората се чувстват уморени след поглъщане на сперма или излагане на тази течност това по време на полов акт."


4. Може да увеличи енергията
Дори е доказано, че подобрява кардио здравето. Проучване от 2016 г. установи, че „високите нива на спермидин в храната [който се открива в спермата] корелират с понижено кръвно налягане и по-ниска честота на сърдечносъдови заболявания“.

5. Може да предотврати прееклампсия
Прееклампсията е състояние, което причинява опасно високо кръвно налягане по време на бременност. Изследване от 2000 г. предполага, че „поглъщането на сперматозоиди е свързано с намалена поява на прееклампсия“. Изследването разглежда изолиран пептид, наречен HLA, който има способността да пренася толерантност. Разтворимите HLAHLA антигени, които присъстват в семенната плазма, могат да причинят толерантност на майката към антигени на бащата, които причиняват прееклампсия по време на бременност.

6. Може да подобри паметта
Въз основа на проучване от 2019 г. констатациите са ясни: спермата всъщност подобрява паметта. В него изследователите разглеждат семенен пептид, който засяга женската памет и демонстрират, че този „секс пептид подобрява паметта, като действа върху една двойка серотонергични мозъчни неврони“. Заключението е, че спермата има силно въздействие върху женския мозък. Проучването обаче е направено само върху плодови мухи, така че са необходими повече изследвания, за да се провери допълнително дали работи и върху други организми.

7. Може да подобри умствената бдителност
Констатациите на допълнителни проучвания „показват, че жените, изложени на сперма, се представят по-добре при концентрация и когнитивни задачи“.

8. Може да е полезна за кожата
Изследване от 2009 г. показва, че спермата може да забави процеса на стареене на кожата и мускулите ви. В нея се съдържа здравословна порция цинк, който е антиоксидант.

9. Може да бъде болкоуспокояващо
Някои от полезните химикали в семенната плазма включват тестостерон, естроген, пролактин, опиоидни пептиди, окситоцин, серотонин, мелатонин и норепинефрин. Само си помислете, може да получите доза от всичко това, без да се налага да ходите до дрогерията или аптеката.

10. Може да предотврати сутрешното гадене
Психологът Гордън Галъп каза, че най-доброто нещо за излекуване на сутрешното гадене е поглъщането на спермата на мъжа, който ви е забременял. Той обяснява, че "колкото по-често жената се осеменява преди зачеването и през ранните етапи на бременността, толкова по-голяма е толерантността на тялото й към неговия генетичен материал".
Това води до развитието на жената на успешен имуносупресор, който по своята същност спира стомашните проблеми, които я карат да повръща по команда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X