Напишете дума/думи за търсене

Тази каша подобрява функцията на черния дроб

Черният дроб е жизненоважен орган, тъй като функционирането на целия организъм зависи от неговото здраве. През него преминават всички вещества, които влизат в кръвта.

При хранителни грешки и неправилен начин на живот има натрупване на токсини и разрушаване на чернодробните клетки.

Основните признаци на чернодробни здравословни проблеми са:
• хронична умора и лошо здраве;
• увеличаване на размера на черния дроб;
• горчив или метален вкус в устата;
• появата на жълто покритие върху езика.

Фактори, които влошават чернодробната функция:
• хранителни грешки, преяждане, нездравословни храни;
• пушене, алкохолни напитки;
• физическо и психо-емоционално претоварване;
• усложнения след заболявания, прием на определени лекарства.

Важно е да знаете, че ако имате някакви признаци или съмнения за чернодробна дисфункция, трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Черният дроб е единственият орган, в който няма нервни окончания. Той може да бъде унищожен абсолютно безболезнено. И само специалист може да постави правилната диагноза и да предпише адекватна терапия.

Но при всички случаи черният дроб ще се възползва от промяната на хранителния ви режим и избягването на мазни и пикантни храни, алкохол и пушене. А включването на зърнените храни в ежедневното хранене ще помогне да се възстанови работата на този важен орган, да се удължи младостта и здравето му.

Овесената каша, която специалистите препоръчват да приготвите за закуска, ще помогне за възстановяването на чернодробната функция.

Рецепта за овесена каша за възстановяване на черния дроб

Овесени ядки - 1 чаша. Овесът блокира усвояването на вредни вещества, ускорява елиминирането на токсините. Улеснява процеса на храносмилане. Осигурява на тялото енергия, без да претоварва стомаха.

Тиква (обелена и нарязана на кубчета) - 20-40 г. Възстановява подмладява клетъчните структури на черния дроб. Помага за почистване на всички вътрешни органи.

Стафиди (изплакнете добре) - ? шепа. Оптимизират чернодробната функция, подпомага регенерацията на клетките.

Бадеми - по желание. Съдържат мастни киселини, които тялото не може да произвежда. Нормализира чернодробната функция.

Смесете всички съставки в малка тенджера, добавете вода или мляко, може да овкусите с малко сол. Оставете да заври и дръпнете от котлона. Нека да изстине под капак.

Препоръчително е да се консумира такава каша поне 2-3 пъти седмично. Бързо се абсорбира, не позволява усвояването на вредни вещества. Придава лекота, енергия, премахва неприятната плака по езика.

Каква друга каша харесва черният дроб?
Просо. Просото съдържа растителни протеини и има антиоксидантни свойства. Тази зърнена култура помага за свързването на токсините и бързото им елиминиране от тялото. Тази каша е много питателна, насърчава бързото насищане, добре се абсорбира от организма и нормализира състава на кръвта.
Елда. Съдържа всички основни протеини, киселини и минерали. Тя има благоприятен ефект не само върху черния дроб, но и подобрява функциите на всички органи и системи на тялото. Укрепва особено работата на сърцето, съдовата и нервната система.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X