Напишете дума/думи за търсене

6 натурални начина да намалим нивата на пикочната киселина

Пикочната киселина е химично съединение, което се образува, когато тялото разгражда вещества, известни като пурини. Те се изпращат от бъбреците в кръвта и чрез процес на филтрация се елиминират чрез урината.

В някои случаи обаче този материал се натрупва в прекомерни количества, независимо дали тялото произвежда твърде много от него или има проблеми с отстраняването му.
В резултат се получава възпалително разстройство, известно като хиперурицемия, характеризиращо се с бъбречни и ставни проблеми поради образуването на кристали от остатъка.

Състоянието може да бъде доста болезнено и ако се остави неконтролирано, може да допринесе за развитието на хронични, трудно лечими заболявания.
За щастие, може да стимулирате отстраняването му, като консумирате определени естествени съставки.

1. Ябълков оцет
Ябълковият оцет има детоксикиращи качества, които могат да помогнат за намаляването на нивата на пикочна киселина в тялото.
• 1 супена лъжица ябълков оцет (10 мл)
• 1 чаша топла вода (200 мл)
Добавете оцета към водата и пийте на гладно. овторете два пъти дневно в продължение на поне 2 седмици.

2. Лимонов сок
Лимоните са силно алкални и могат да помогнат за понижаване на нивата на пикочна киселина в кръвта, като същевременно насърчават детоксикацията на отделителната система.
Антиоксидантите в него премахват токсините и неутрализират нивата на пикочната киселина, предотвратявайки кристализацията.
• Сокът от 1 лимон
• 1 чаша вода (200 мл)
Изстискайте пресния лимонов сок и го смесете с чашата топла вода. Пийте на празен стомах продължение на 3 седмици.

3. Череши
Консумирането на череши означава да дадете на тялото си мощни антиоксиданти и противовъзпалителни вещества, които спомагат за почистването на кръвта и понижаване на нивата на пикочната киселина.
Тези малки плодове съдържат големи количества антоцианини -лавоноиди, които насърчават разграждането на киселината, задържана в тъканите и ставите.
Яжте половин чаша череши (75 г) на ден в продължение на няколко седмици. Добавете череши към вашите смутита и салати.

4. Сода за хляб
Содата за хляб е алкална храна и помага за контролиране на излишната пикочна киселина и по този начин облекчава симптомите на подагра. Има силата да детоксикира кръвта и бъбреците, за да елиминира правилно отпадъчните материали от тялото.
• 1/2 чаена лъжичка сода за хляб (2 г)
• 1 чаша вода (200 мл)
Добавете содата за хляб към водата и консумирайте на гладно. Правете в продължение на 3 последователни седмици.

Забележка: Не консумирайте повече от препоръчаното количество или може да алкализирате тялото прекалено.

5. Зехтин
Консумирането на студено пресован зехтин е естествен начин да се помогне за премахване на натрупаните киселини или тежки метали в тялото. Тази здравословна мазнина предотвратява окисляването на холестерола в артериите, като същевременно действа като естествено противовъзпалително средство.

Редовната консумация помага при симптоми на хиперурикемия, особено при намалена подвижност на ставите.
• 1 супена лъжица зехтин (16 г)
• Няколко капки лимонов сок
Пийте зехтин, смесен с капки лимон на гладно. Приемайте това лекарство поне 3 седмици подред.

6. Пшенична трева
Сокът от пшенична трева е алкално лекарство, което подпомага тялото в разграждането на пикочната киселина и я предпазва от оставане в бъбреците. Витамин С, хлорофил и фитохимикали подпомагат прочистването на кръвта ви и създават защитна бариера срещу токсини. Освен това е източник на висококачествен протеин. Това я прави чудесна алтернатива на протеина, който идва от храни, заредени с пурини.
• 2 супени лъжици сок от пшенична трева (20 мл)
• Няколко капки лимонов сок
Смесете съставките и консумирайте на гладно. Повтаряйте всеки ден в продължение на 2 седмици.

Имайте предвид, че по-доброто хранене е от съществено значение, ако искате да намалите нивата на пикочна киселина в тялото си, в допълнение към консумацията на някои от гореспоменатите съставки.
Ограничете приема на пурини и вместо това увеличете приема на вода, плодове и зеленчуци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X