Напишете дума/думи за търсене

Меган Маркъл призна, че е излъгала

Меган Маркъл призна пред британското правосъдие, че е предоставила информация на авторите на неофициална биография за нея и съпруга й принц Хари, противно на това, което по-рано е посочила в делото, заведено срещу британски таблоид, предаде Франс прес.

През февруари 40-годишната бивша американска актриса спечели дело срещу таблоида "Мейл он сънди". Херцогинята на Съсекс обвиняваше изданието, че е накърнило неприкосновеността на личния й живот и авторските й права, публикувайки откъси от нейно писмо до отчуждения й баща след сватбата й с принц Хари през 2018 г. В него Меган е призовала Томас Маркъл да спре да говори и лъже в медиите за отношенията им, предава БТА.

Съдията по делото Марк Уорби се произнесе в нейна полза без процес и постанови вестникът да отпечата извинение на първа страница и да заплати съдебните й разходи. През тази седмица "Мейл он сънди" започна процес по обжалване на съдийското решение, заявявайки, че Уорби не е трябвало да третира писмото като "интимна комуникация" между Меган и баща й. Адвокатът на изданието Андрю Калдекот заяви, че "писмото е съставено предвид възможността да стане обществено достояние, тъй като ищцата разбира, че г-н Маркъл може да го разкрие пред медиите".

Обвиненията на херцогинята на Съсекс изглежда са придобили по-малка тежест след вчерашните показанията на Джейсън Кнауф, бивш секретар по комуникациите на двойката, който понастоящем живее в Калифорния.

Наливайки вода в мелницата на "Мейл он сънди", който

иска да демонстрира, че Меган Маркъл редовно се е опитвала да влияе на общественото мнение, Кнауф твърди, че е предоставил от името на двойката лична информация на авторите на неофициалната биография "В търсене на свободата".

Според него проектът за книгата е "обсъждан рутинно" и "директно с херцогинята, лично и по имейл".

В писмени показания, предоставени на съда, Меган признава, че е участвала в написването на книгата - нещо, което тя и съпругът й досега винаги са отричали. Херцогинята на Съсекс също така се извинява, че е подвела съда, като не е посочила това на първа инстанция.

"Признавам, че г-н Кнауф е предоставил информация на авторите, и че е направил това с мое знание", обяснява Меган Маркъл, добавяйки обаче, че "обемът на информацията, която той е споделил по негова преценка, е неизвестен". "Извинявам се на съда, че не си спомних за това по-рано", продължава херцогинята на Съсекс.

Меган Маркъл обаче твърди, че информацията, споделена с авторите на биографията, е "далече от изключително подробната лична информация", публикувана от "Мейл он сънди".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X