Напишете дума/думи за търсене

Странни неща, които могат да се случат след секс

Преди да започнете да правите секс, вероятно често сте се чудили какво би било усещането, нали?

След като започнем да правим секс, откриваме, че не всички усещания, които изпитваме, винаги са приятни. Може да се почувства известен дискомфорт, болезнени ефекти и дразнене.

Очакванията около секса ни карат да го смятаме за специален и вълшебен момент, а всъщност невинаги е така. Първото ни преживяване на полов акт често може да отнеме цялата магия, в която първоначално сме вярвали.

Първият път, когато се съблечем пред някого, може да се почувстваме малко срамежливи и доста несигурни. Освен това при жените първият полов акт може да бъде малко неудобен и болезнен.

Следователно всички романтични идеи, с които сме си наблъскали главите заради любовните филми, могат да отлетят. И много от вярванията, които сме имали за правенето на любов, се разпадат на пух и прах.

След секс могат да се появят определени усещания, които първоначално могат да ни изплашат.

Парене и сърбеж при уриниране
След секс много жени чувстват парене и сърбеж при уриниране. Знанието защо това се случва е от съществено значение, тъй като това е най-често задаваният въпрос при гинекологичните консултации.
Този въпрос се задава от жени, които започват сексуалния си живот и често това усещане го свързват с болест, предавана по полов път. Това не е така. Симптомите на полово предавани болести не се появяват веднага след секс, а поне ден или два по-късно.

При жените изходът на уретрата се намира на няколко сантиметра над вагиналния отвор. Тази област може да бъде раздразнена от триенето на презерватива, триенето на пениса или ръката или от използваните лубриканти. Това може да причини парене и сърбеж при уриниране.

Необходимостта от тоалетна
Много жени се срамуват да говорят за този аспект. Веднага след края на половия акт или по време на секс, те имат желание да уринират. Това е така, защото по време на вагинално проникване пенисът или пръстите на мъжа, ако той я стимулира по този начин, могат да докоснат и стимулират много G-точката, което предизвиква желание за ходене до тоалетната.

Това в нито един момент не трябва да ни кара да мислим, че може да уринираме по време на полов акт. Единственото нещо, което може да се случи, е пръскането или скуъртингът. Освен това уринирането след полов акт е добро нещо. С него се избягва риска от заразяване с инфекции на урината, ако имате склонност да страдате от тях.

Малки петна от кръв след секс
Приблизително 1 от 10 жени имат леко вагинално кървене след секс, което спира същия ден или на следващия.

това може да се случи при първия път, но може да се случи и при последващо проникване. Много интензивен полов акт, прекомерно триене или липса на смазване са най-честите причини и не представляват сериозен риск за здравето.
Решението е да си починете малко или да забавите темпото по време на проникване.


Болка в долната част на корема
Болката, свързана със полов акт, е непатологичен симптом. Това се дължи на факта, че по време на любовната среща не може да усетите дискомфорта поради интензивната скорост на секса. След еякулацията започва малък тазов дискомфорт, който може да се дължи на натиск на дебелото черво, след получаване на вибрациите на избутващите движения.

Интензивната сексуална активност може да причини леко мускулно напрежение в таза, който се свива, когато е подложен на вибрациите на движенията. При свиване има леко напрежение и това причинява болка.

Друга причина може да е, че по време на полов акт вагиналните стени са били леко увредени поради липса на адекватно смазване, което може да създаде неудобни усещания след полов акт.

Това, което първоначално е странно след секс, ще стане нормално с времето.
Често може да чувстваме различни странни усещания след секс. Някои се появяват само след като сме правили секс за първи път. С течение на времето те стават нормални и дискомфортът изчезва.

Въпреки това някои от тези усещания след секс могат да се изпитват отново и отново. Като цяло те са по-чести, когато няма достатъчно възбуда и в резултат на това недостатъчно смазване.

Ако е твърде трудно да се постигне правилното ниво на смазване, може да използвате лубриканти. Обикновено най-добрите са тези на водна основа. И не забравяйте, че ако имате някакви въпроси или дискомфортът продължава, трябва да отидете на гинеколог.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X