Напишете дума/думи за търсене

Осъзнатата любов - по-щастлива или по-скучна?

През целия си живот ни продават идеята за „романтична любов“.
Чели сме за нея в десетки романи, гледали сме я в хиляди филми, в стотици телевизионни сериали, дори я срещаме в реклами.
Не е здравословно да се романтизира идеята за истинската любов или „перфектния човек“. В края на краищата поддържането на нереален образ на любовта в съзнанието ни може да ни попречи да срещнем „най-добрия“ човек за нас вместо този „перфектен“ индивид, който не е нищо повече от фантазия. Добра идея е да не забравяме, че истинската любов не идва от някого, а по-скоро от нас самите.

Това означава, че най-добрите отношения трябва да се изграждат по „съзнателен“ начин, целенасочено, с отдаденост и емоционална зрялост.

Осъзнатата любов не се страхува да бъде сама
Ако никога не сте чували за израза „съзнателна“ любов, определено си струва да продължите да четете.

Двойките, които споделят „съзнателна любов“, не се виждат един друг като „сродни души“, които се нуждаят един от друг, за да бъдат пълноценни. Те вече са пълноценни хора, които не се страхуват да бъдат сами. Те свободно предлагат своето удовлетворение и емоционална зрялост на връзката, споделяйки ги един с друг.

Хората, които са част от "несъзнателни" отношения, обикновено са незрели. Те търсят някой друг, за да запълнят емоционалните си нужди и да намерят баланс, установявайки токсична привързаност. За тези хора манипулацията или финото емоционално изнудване често са отговорът, който им помага да създадат връзка, защото се страхуват да останат сами. Те не са наясно как правилно да се изправят пред емоционалната си незрялост.

Но тези, които виждат себе си като завършени личности и също така имат щастието да намерят половинка, която е също толкова емоционално зряла, колкото и те, изпитват „съзнателна“ любов, където всичко просто се случва естествено. Няма изисквания, няма празнота за запълване, само взаимно доверие и разбиране, че изграждат здрава връзка. Не идеална, а автентична.


Как да изградим съзнателна връзка
Създаването на връзка, основана на съзнателна любов, трябва първо да започне с премахването на необходимостта да „запълните емоционална празнота“.

Всичко е в това да имаме търпение, когато започваме пътешествието да станем пълноценни хора. Наслаждавайте се на себе си, на своите преживявания, всеки ден научавате нещо ново, като се обогатявате, развивайки емоционална зрялост. Помнете съзнателната любов ще дойде при вас, когато вече сте цялостни, просто не се насилвайте да намерите „перфектния“ човек.

1. Най-доброто, което може да направите за себе си, е да НЕ търсите идеалната половинка. Започнете със себе си, създайте най-доброто „вас“, което може да бъдете; станете версията на себе си, която наистина обичате.
2. Изградете емоционалната си зрялост, укрепете самочувствието си, защитете ценностите си.
3. Важно е да се научите да бъдете доволни сами, да научите, че да бъдете необвързани, не е опасно или вредно. Не принуждавайте никого да бъде с вас, защото се страхувате да бъдете без партньор.
4. Никога не губете вълнението от започването на нови връзки. Не се страхувайте да правите същите минали грешки Научили сте толкова много и знаете точно от какво се нуждаете.
5. Всеки има представа кой е неговият "идеален" партньор. Въпреки това, ако имате много ясна представа за това какво искате, тогава бъдете човекът, който бихте искали да имате до себе си.
6. Винаги помнете: заслужавате да обичате и да бъдете обичани.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X