Напишете дума/думи за търсене

Любовта се нуждае от това всеки ден

„Искам истинска любов, която никога не свършва. Любов, която не приема нещата за даденост, която не ме кара да плача, но ми носи искрена обич и вечни прегръдки“.

Несъмнено всички ние искаме връзка с тези характеристики. Често обаче забравяме съществения факт, че върху взаимоотношенията трябва да се работи всеки ден. Обичта не се храни с празнота, тя се нуждае от истинско присъствие, за да расте.
Често, когато сте във връзка от определено време, се появява враг. Нарича се рутина. Характеризира се с това, че приема нещата за даденост. Появяват се фрази като „Няма нужда да се прави или казва това, защото партньорът ми вече знае“, „Сигурен съм, че любимата ми няма да има нищо против, защото знам, че ме обича“ или „Няма значение колко време е минало, защото чувствата ни не са се промени".

Това са грешни идеи, тъй като любовта никога не приема нещата за даденост. Дори зрялата обич понякога изпитва съмнения и се нуждае от ежедневни прояви на обич, думи и жестове, за да изгради взаимност и автентичност.

Любовта се нуждае от специфичен език
Любовта, досущ като живота, се променя и преобразява. Следователно връзката преминава през различни етапи и всеки етап има свои собствени нужди. Привързаността обаче винаги е една и съща и трябва да се предлага чрез определен език.

Има език, описан в любовта, който всеки разбира. Това е онова желание и ентусиазъм, които продължават да озаряват очите, копнеещи за ласки и търсещи близост.


Напълно възможно е настоящата страст във връзката да не е същата, както е била в началото. Независимо от това, тя е по-дълбока фаза, където нежността и сложността вземат надмощие, но същата любов и същата нужда продължават да съществуват. За тях трябва да се полагат грижи всеки ден.

Ако не се грижите за любовта си ежедневно, ще изпитате недостатъци и съмнения. Тази емоционална откъснатост не се дължи непременно на липса на любов, а на факта, че сте се намирате в етап, в който за един от вас е „достатъчно да присъствате“, без да е необходимо да допринасяте, да обръщате внимание и да полагате грижа за малките неща.

Един от основните проблеми в отношенията на двойката е, че единият от двамата се нуждае от повече прояви на обич и внимание от другия. Има вид емоционален дисонанс, на който, ако не се обърне внимание, може да причини проблеми.

Общ враг, когато една връзка достигне тази точка, е появата на обратна емпатия. Тя се основава на имитиране на „отрицателното“ поведение на партньора, за да привлечете вниманието му и да го нараните. Например, ако пропусне да ви се обади или стане от масата по време на вечеря, без да каже и дума, може да решите да му го „върнете”, като изчезнете за уикенда.

Това са вредни и неконструктивни поведения, които не водят доникъде. Защото един проблем никога не се решава с друг проблем. Недостатъците във връзката, които ви тормозят, трябва да бъдат изразени на глас, така че и двамата да сте наясно с тях.
Съучастническа любов и взаимност

Невинаги е лесно да намерите любов, която отговаря на вашите собствени особености и недостатъци. Най-важното е да намерите любов, която отговаря на вашите ценности. Такава, в която може да растете и като двойка, и поотделно.

Любов, в която не сте противници, където единият невинаги е победител, а другият губещ.
Връзка, която не се „полива“ и не се поддържа всеки ден, е връзка, която не се подхранва и завършва безвъзвратно увяхнала.
Понякога изпитвате нужда партньорът ви да ви покаже любовта си по начина, който искате и очаквате.

Въпреки това, ако не ви казва всеки ден, че ви обича, не означава, че не го изпитва. Макар че не е съгласен с всичко, което казвате, това не означава, че не взема предвид вашите възгледи. Научете се да оценявате неговата подкрепа и автентичност. Езикът на любовта остава същият въпреки факта, че всеки от вас използва различни думи. Достатъчно е да се познавате, разбирате и цените.

Любовта не трябва да се насилва. Не трябва да се показва повърхностно с постоянно „обичам те“ или седмични подаръци. Всъщност съучастието, изненадата, неочакваните жестове и искрените прегръдки са за предпочитане пред рутина, в която думите са загубили своята същност.
Любовта не е само желание, тя е разбиране. Това е да присъстваш и да даваш щастие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X