Напишете дума/думи за търсене

5 най-трудни за справяне типа хора

С някои хора е по-трудно да се справите отколкото с други. Някои от тях са почти непоносими. Не че са лоши хора. Те просто имат черти, които са изключително дразнещи.

Най-трудните хора рядко осъзнават ефекта, който имат върху другите. Всъщност те често се чувстват наистина несигурни в социалния свят, защото не могат да идентифицират проблемите си.
Ако някой спомене характеристики от тяхната индивидуалност, те реагират, като защитават „своето право“ да бъдат такива, каквито са.

Кои са най-трудните хора за справяне?

„Бъдете благодарни за трудните хора в живота си, защото те са ви показали точно какви не искате да бъдете.”
-Анонимен-

1. Оплакващите се
Ако някой постоянно се оплаква, това може да е ресурс за справяне. Алтернативно, това може да е начин той да изразява огромното си страдание. Това може да бъде и действие за търсене на внимание, защото се чувства самотен и изключително уязвим.

Оплакващите се са сред най-трудните хора за справяне, тъй като, независимо каква е причината за това, тяхното поведение е погрешно и манипулативно.

Разумното нещо, което трябва да направят, би било те да поемат отговорността за своето страдание, самота или чувство на уязвимост. Оплакването не решава нищо. Напротив, обикновено се постига обратен ефект: околните са склонни да изпитат безразличие към тях или да ги отхвърлят.

2. Враждебни приятели
Враждебните приятели са тези, които обикновено настояват, че нещо е черно, когато вие мислите, че то е бяло. Те често използват тънко завоалирани обиди. Освен това ви критикуват „за ваше добро“ и непрекъснато ви съдят и разпитват.

Този тип хора са едни от най-трудните за справяне, защото обикновено прикриват враждебността си с предполагаемо добри намерения. Когато сте с тях, се чувствате неадекватни или виновни, но не знаете защо.


3. Прекалено покорните
Отвън подчинените приятели изглеждат пълна противоположност на враждебните приятели. Въпреки това, дълбоко в себе си, те имат няколко прилики. Винаги са готови да се съобразят с вас, съгласни са с всичко, което казвате, и изглежда винаги са до рамото ви. Но това показва, че никога не знаете какво наистина мислят или чувстват. Ето защо тези приветливи герои са в списъка на най-трудните хора за разбиране.

Те често изпитват силна нужда от одобрение на другите. По същата причина нерядко променят мнението си, ако не се движите по течението. Без да им мигне окото, ще ви оставят по пътя, ако решите да поемете по различен от техния маршрут.

4. Песимистите
Да бъдеш песимист, само по себе си не е проблем, но когато хората са постоянно в това състояние на ума, е трудно. Разбира се, повечето от нас са наясно, че животът има своите лоши страни и че светът в момента не преминава през най-добрите времена.

Въпреки това търсенето на най-тъмния ъгъл, от който да разгледате всичко, не помага за решаването на тези проблеми. По-скоро увеличава чувствата на дискомфорт и мъка, които всички изпитваме пред проблемите. Следователно песимистите са едни от най-трудните хора за справяне. Те са склонни да търсят тъмната или отрицателната страна на всичко, това създава голям дискомфорт у другите.

5. Всезнайковците
Всезнайковците са разделени на две групи. Има хора, които наистина притежават страхотни познания в много области и могат да говорят авторитетно по почти всякакви теми. От друга страна, има такива, които твърдят, че знаят всичко и говорят с привиден опит, дори и по въпроси, за които са напълно невежи.

И двата типа са сред най-трудните хора. Първите, защото не позволяват никакво взаимодействие. Те имат нужда от публика, а не от събеседник. Вторите също са много дразнещи, защото са склонни да бъдат упорити и трябва да се доказват, че са прави по всяко време, независимо дали е така или не.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X