Напишете дума/думи за търсене

3 мощни техники за изграждане на самочувствие

”Фалшива нота, изсвирена неумело, е просто фалшива нота. Фалшива нота, изсвирена с увереност, е импровизация.”

Бернард Вебер

Мозъкът придобива опит, за да спаси тялото от всякаква опасност. Следователно той постоянно фиксира всички негативни усещания и записва лошите преживявания и грешните действия. Тази мозъчна функция пречи на изграждането на самочувствие.
Искате ли да изградите увереност в себе си и способностите си с тези мощни и ефективни три техники?

Трябва да се положат усилия да се обучи мозъкът да търси утвърждаване на нашата сила като основа за самочувствие. За да направите това, трябва да убедите подсъзнанието си във вашата собствена сила.

Практикувайте 100 стъпки

С тази техника трябва да започнете, ако постоянно се съмнявате в собствените си способности. Тя развива умението на кратко разстояние между „започнато и„ свършено“. Вземете обикновен ден и планирайте 100 или повече прости действия, събрани в списък - ставам от леглото, прибирам се, взимам си душ, кипвам вода. правя чай...
Оказва се един вид контролен списък. На следващия ден, веднага след като се събудите, вземете списъка за действие и започнете. Кажете: „Ще стана от леглото сега” и веднага станете. „Ще отида в банята сега”. Отивате там... Увереността в способностите ви, че каквото мислите, че ще направите, расте буквално с всяка минута.

Дневник на Питагор

Това е техника за натрупване на положителни постижения. Да се изпълнява на 2 етапа. През първия с помощта на семеен албум си спомняте и записвате всички значими постижения и причини за гордост от миналото. През втория - всяка вечер в продължение на поне 3 месеца, записвайте всичките си успехи, постижения и причини за усмивка.

Включете положителното

Вземете силата от първата техника и материалите от първата част на Питагоровия дневник , обозначете го във формата на положително твърдение: "Аз съм мощен човек. Всичко, което съм планирал, постигам уверено и бързо. Животът ми си струва да бъде живян."
Или измислете акцент, който повишава самочувствието. Веднага щом в главата ни влязат вярвания, които отнемат увереност и сила, независимо дали си повтаряте, че сте загубеняк или сте лош родител), ние вътрешно казваме СТОП и мислено превключваме посоката - фокусираме се върху нова мисъл и пропиваме подсъзнанието си с образи за успеха си от паметта.

Типове хора, които убиват нашата увереност

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X