Напишете дума/думи за търсене

Хари и Меган запознаха кралицата с правнучка й, кръстена на нея

Принц Хари и Меган останаха извън официалните снимки. На този кадър двамата са в САЩ.
СНИМКИ: РОЙТЕРС

Ден преди Лилибет, дъщерята на принц Хари и херцогиня Меган, да навърши първата си годинка, младото семейство пристигна в Лондон, за да отпразнува 70-годишнината от управлението на Елизабет II и нейния рожден ден.

На платинения юбилей, в чест на който британците получиха два почивни дни, за да се насладят на празненствата и да уважат своя монарх, балконът на Бъкингамския дворец се превърна в главна сцена и емблематична рамка за официалните снимки. Кралица Елизабет II застана на него заедно със своето семейство, като тази година правилата бяха ясни - право да са там имат само наследниците на короната.

На дворцовия балкон нямаше място за принц Хари и съпругата му Меган, които

вече не изпълняват кралски задължения

Сред редиците на най-примерните липсваше и вторият син на кралицата принц Андрю, който засрами потеклото си със сексскандали. Това беше тактичният начин на кралица Елизабет II да се справи с противоречията около триото.

Балконските изяви се използват изключително стратегически от кралското семейство. Чрез тях фамилията отправя послания към народа.

Зашеметяваща бе появата на Кейт Мидълтън още в началото на празненството, докато се возеше в карета по емблематичния централен път “Молът”. Тя носеше рециклирана бяла рокля тип блейзър на Александър Маккуин, която струва около  3000 паунда. С херцогинята се возеха трите ѝ деца, както и съпругата на принц Чарлз - Камила. 

Принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи също бяха на балкона на Бъкингамския дворец.
Принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи също бяха на балкона на Бъкингамския дворец.

Блестящата визия на Кейт допълваха обеци и колие

на покойната принцеса Даяна

Десетки хиляди британци празнуваха заедно със своята кралица. Шествието включваше над 1500 офицери от Домакинската дивизия, придружени от военни оркестри, както и над 250 коня.

Хари и Меган наблюдаваха парада от кабинета на генерал-майора, от където имаха гледка точно към конната гвардия. Меган носеше асиметрична широкопола шапка на дизайнера Стивън Джоунс с огромна тъмносиня панделка, която бе съчетала с изчистена рокля в същия цвят. Хари се появи със син костюм, с което остави в миналото церемониалната си униформа. Това беше първото им публично излизане в компанията на кралското семейство от 2 г.

По време на парада Меган беше забелязана да забавлява най-малките представители на семейството, видимо отегчени от церемонията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X