Напишете дума/думи за търсене

Щастие без илюзии - трудните истини за любовта

Може да гледате на връзката си през розови очила, но реалността често е по-сурова, отколкото сме си представяли.

Двойките се разпадат, партньорите не издържат на изпитанията на живота или не отговарят на взаимните си очаквания. Но животът не свършва дотук.

Колкото по-малко илюзии и неоправдани очаквания, толкова по-малко болка ще има във връзката. Важно е да погледнете на случващото се по зрял начин.

Каква е цялата истина за връзките?

Може да изпитаме силни чувства няколко пъти през живота си. Всичко е наред, ако връзката не се получи. Понякога човекът отсреща се оказва напълно различен от онзи, който сте си представяли. Ние растем, развиваме се, променяме се. Съвсем нормално е да се появят други, също толкова силни чувства към някой друг.

Толерираме връзка не заради партньора, а заради себе си. Ако човек играе ролята на жертвата, тогава по някаква причина той се нуждае от това да остане във връзка, която не му е по мярка.

Ако сте недолюбвани и невротични, то това са ваши проблеми, а не на партньора ви.


Разбира се, любяща половинка може да ви помогне да се излекувате, да повиши самочувствието ви. Но непростима грешка е да прехвърлите всичките си вътрешни проблеми върху партньора си. И отгоре на всичко да очаквате той напълно да ви излекува от страхове, тревоги, вътрешни конфликти...

Същността на човека се познава във времето и в изпитанията. Не бързайте със заключенията и гръмките признания. Отнема време и различни обстоятелства, за да опознаете някого.

Ако един човек не може да си сътвори щастие, тогава какъв е смисълът да го очакваме от една връзка? Всеки трябва да е способен да направи себе си щастлив и без половинка, а в отношенията хората вече се допълват взаимно, дават си още повече радост. Това, че имате връзка, не може да бъде рецепта за намиране на щастие, ако не сте познавали това състояние преди.

Любовта на единия не е достатъчна за двамата.
Бъдете готови за факта, че всичко може да се промени по всяко време. Колкото и силна и щастлива да е връзката, може да няма утре за нея.

Не се фокусирайте само върху взаимоотношенията. Не се «разтваряйте» в партньора си. Живейте балансиран живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X