Напишете дума/думи за търсене

10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска

В живота си ще срещнете различни видове любов и връзки. Една от тези връзки е въображаемата.
Тя е едностранна, при която даден индивид развива чувства към друг човек и е обсебен от това да бъде в романтична връзка с него. Това явление е известно още като лимеренция, то включва постоянно мечтаене и фантазиране за обекта на привличане.

Кои са присъщите му 10 признака?

1. Мечтаете за другия по цял ден, всеки ден
Дори и да не сте във връзка с човека, към когото сте привлечени, ще откриете, че постоянно си представяте сценарии, в които и двамата сте заедно и сте щастливи. Мечтането и фантазирането за човека, който сте привлечени, се превръща в навик. Ще извикате в главата си всякакви измислени и романтични ситуации, в които той е безнадеждно и лудо влюбен във вас.

2. Забелязвате физически симптоми на нервност
Ако сте във фентъзи връзка, ще изпитате физически симптоми, като тревожност, когато чакате неговите обаждания и съобщения. Може да се почувствате изключително нервни и да започнете да се потите, преди да говорите с „гаджето” си, и постоянно да репетирате какво ще кажете.

Освен това, ако сте с него или близо до него, може да почувствате замайване или припадък.


3. Вие сте „героят“ във „връзката“
Когато фантазирате за човека, когото харесвате, тези фантазии обикновено имат общ елемент - вие сте героят, който винаги го спасява от опасни ситуации и това го кара да се влюби моментално във вас.

Този вид героична тенденция понякога се разпространява и в реалния ви живот, като се чувствате изключително защитени от нищо неподозиращия ви любим.

4. Преследването става възможност
Когато сте във фантазна ръзка, привличането, което изпитвате към другия човек, е много силно. Много ви е трудно да стоите далеч от него. Така че ще намерите начини да бъдете по-близо до „партньора” си, като се отбивате на места, които той редовно посещава.

Например ще го "срещнете" в любимото му кафене и ще се преструвате, че това е просто щастлива случайност. Уверете се обаче, че не изглеждате като преследвач, защото това е изключително зловещо и може да му даде грешна представа за вас.

5. Той е вашата „сродна душа“
Емоционално, вие чувствате, че той е „единственият“ за вас и двамата сте предназначени да бъдете заедно. Усещате силно и магнетично привличане към него, което е невъзможно да пренебрегнете.

6. Намирате го за безупречен
Един от най-големите признаци, че сте във въображаема връзка, е когато идеализирате отсрещния до степен, че той никога не може да сбърка във вашите очи. Така че, дори ако той е най-лошият човек на този свят и се отдава на съмнителни дейности, вие ще го защитавате яростно. За вас той е безупречен, безпогрешен и перфектен.

7. Чувствате ревност към всеки, който се интересува от него
Ревността играе огромна роля, когато става въпрос за фантазна връзка. Ще забележите чувство на огромна ревност, когато други хора се чувстват привлечени от този, когото желаете. Фактът, че той може да бъде привлечен от някой друг освен вас, е недопустим.

8. Постоянно търсите улики
Постоянно се опитвате да четете между редовете, когато става въпрос за вашата фентъзи връзка. Опитите да намерите скрити значения във всичко, което казва или прав другият, стават като втора природа за вас.

Търсенето на улики и доказателства, че той също ви харесва, е нещо, което отнема по-голямата част от времето ви, докато отчаяно търсите искрица надежда, че все пак може да имате бъдеще с него.

9. Изпитвате симптоми на „отдръпване“
Ако случайно той се отдръпне от вас или спре да ви говори, изпадате в дълбока депресия. Тъй като никога не сте си представяли живот без него, се чувствате напълно изгубени и празни.

Започвате да изпитвате екстремни промени в настроението, като чувство на еуфория, когато сте с него, и сте изключително отпаднали, в случай че ви игнорира или ви отхвърля. Този вид усещане е подобно на това, което чувства наркоманът, когато преминава през абстиненция.

10. Просто не може да приемете „раздялата“
В случай че вашата „връзка“ приключи, вие непрекъснато копнеете за него и търсите начини да го върнете в живота си. Усещате огромна и болезнена връзка с него и търсите начини да получите неговото одобрение, внимание и привързаност.

Да бъдеш във въображаема връзка, няма да ти донесе нищо повече от болка и разочарование. Ако имате истински късмет и човекът, към когото сте привлечени, накрая отвърне на чувствата ви, тогава вероятно ви очаква невероятно съвместно бъдеще.

Но в случай че това не се случи, трябва да опитате и да продължите от това. Животът в свят на фантазии няма да ви помогне да намерите любовта, която заслужавате да имате. Бъдете търпеливи, защото вашият човек е точно зад ъгъла и ви очаква. Само трябва да откриете правилната улица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X