Напишете дума/думи за търсене

Ползите от заквасената сметана

Включването на веган заквасена сметана, чиято рецепта споделихме неотдавна с вас, в контекста на разнообразна и балансирана диета може да създаде определени ползи за здравето.

Може да поддържа имунната функция
Веган заквасена сметана съдържа значително количество витамин С - хранително вещество, което е в състояние да засили както вродените, така и адаптивните имунни функции. Това намалява честотата на инфекциозни заболявания, особено респираторни такива.

Освен това поддържането на адекватен прием на тази хранителна добавка подобрява управлението на симптомите в случай на развитие на някое от тези заболявания и това може да помогне за възстановяването.

Подобрява здравето на кожата
Витамин С увеличава синтеза на колаген - най-разпространения протеин в човешкото тяло, тъй като е част от почти всички тъкани. Това твърди проучване, публикувано в International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism.

След 30-годишна възраст производството на колаген започва да намалява. Това се забелязва главно в кожата, тъй като постепенно могат да се появят различни белези, свързани с възрастта, като бръчки. За да се забави появата им, ще бъде от решаващо значение да се осигури правилен дневен прием на витамин С за стимулиране на протеиновия синтез и подобряване на външния вид.


Допринася за поддържане на добър прием на протеини
За разлика от други сосове, веган заквасена сметана има добро количество протеини - хранителни вещества с ниска биологична стойност, но такива, които допринасят за ежедневните ни нужди.

Ясно е, че голяма част от протеините, осигурени чрез нашата диета, трябва да са от животински произход, но те трябва да бъдат допълнени с други, идващи от растителни храни.

Ако нямаме добър прием на тези хранителни вещества, тогава постепенно ще настъпи прогресивен катаболизъм на чистата тъкан, което ще има отрицателно въздействие върху стойностите на мускулната сила. Може дори да доведе до смъртност при възрастни хора. За да ги предотвратите, най-добре е да си осигурите добра диета и силови тренировки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X