Напишете дума/думи за търсене

Eзикът може да разкрие състоянието на нашите емоции и здраве

Езикът е един от най-информативните мускули, които тялото ни има. Освен че изпълнява храносмилателни функции, той може да разкрие колко здраво или нездраво е тялото, както и емоционалното състояние на човек.

Това се дължи на хилядите му нервни окончания, свързани с различни органи. Когато нещо в тялото не е наред, езикът може да го долови.

След това чрез различни съобщения като промени в цвета, текстурата или петно, езикът може да ни алармира.

Розов език с равномерен вид: добро здраве
Този тип език означава, че сме здрави и като цяло имаме добър начин на живот. Това е знак за добро храносмилане и добра диета, както и за добър емоционален баланс.

Червен език: проблеми с гърлото
Ако цветът на езика ви е червеникав, това може да показва, че имаме проблем с гърлото или с някой от вътрешните си органи. Това също е признак за прекомерна консумация на мазнини и храносмилателни проблеми.

На емоционално ниво това може да показва, че се стресираме много лесно, когато трябва да променим средата.

Сух и червеникав език: висока температура
Това състояние на езика ви може да разкрие висока температура, особено ако върхът е червен. Емоционално този тип език е типичен за хора, които са лесно раздразнителни и стресирани.

Малки язви по езика: вирусна или гъбична инфекция
Обикновено се появяват, когато има някаква вирусна или гъбична инфекция. Те се появяват и поради недостиг на витамин С и А, както и прекомерна консумация на рафинирани храни, мазнини и захар.

На емоционално ниво този тип език може да показва, че човекът е постоянно разстроен и остава тревожен и стресиран. Това е типично за хора, които страдат от гняв, който е потиснат.

Подути вкусови рецептори: хранителни дефицити
Това е ясен симптом на хранителни дефицити. Много е важно да следвате препоръките за хранене, ако имате бял език, тъй като правилното хранене е ключът към борбата с този проблем.
Ако е възможно, мийте внимателно езика си с четката за зъби. Емоционално този цвят на езика може да разкрие състояние на стрес и трудно адаптиране към промяната.


Език с бял налеп: храносмилателни проблеми
Този тип език е ясен симптом, че човекът има храносмилателни и чревни проблеми. Това може да се дължи на прекомерна консумация на наситени мазнини или рафинирана захар и брашно. Може да означава, че индивидът има токсемия, което е натрупване на токсини в червата и кръвта, което води до други здравословни проблеми.

Ако забележите, че бял налеп покрива езика ви, трябва да промените хранителните си навици и да изберете пречистваща диета, която елиминира наситените мазнини, рафинираните храни, млечните продукти и всички видове пържени храни.

На емоционално ниво този цветен език разкрива нервно или тревожно състояние. Това може да доведе до проблеми с храносмилането и неизправност на няколко жизненоважни органа за здравето. Това е особено вярно, когато ги изпитвате за дълъг период от време.

Много гладкият език може да разкрие хранителни дефицити
Този вид може да показва картина на анемия в допълнение към разкриването на хранителни дефицити. В този случай най-препоръчителният план за действие е да увеличите консумацията на храни, богати на витамин С и желязо.

Емоционално този цветен език може да означава, че сте склонни към депресия и обезсърчение.

Подутият език може да показва анемия
Това е симптом на понижени нива на хемоглобина в кръвта.

Език, който прилича на карта
И накрая, ако езикът ви изглежда като карта, защото има „рисунки“ на повърхността си, които могат да бъдат розови, червени или бели, може да има различни причини за това.

Може да е наследствен фактор, но може да показва, че страдате от алергия или непоносимост към определени храни.

Емоционално хората с този тип език са склонни да бъдат много чувствителни и да се притесняват от всичко, което ги дразни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X