Напишете дума/думи за търсене

Как различните цветове влияят на емоциите

Когато сутрин подбираме дрехите си, посягаме към цвят, който не само подхожда на външността ни, но и до голяма степен съответства на моментното ни психическо състояние. Има хора, които никога не носят зелено или пък жълто. А цветовете могат да ни обогатят. Вижте как.

Червеното е най-активният цвят

Червеният цвят съответства на планетата Марс. Когато се облечем в него, може да предизвикаме страстна любов, да покажем, че в нас има силен пламък. Той говори – аз зная силата си и не се притеснявам да го заявя. Сложим ли акцент в червено в бизнес облеклото си, демонстрираме своята самоувереност и желание да се впуснем безстрашно в нови проекти. Червеното е символ на любов, власт, огън и война. Светлите му оттенъци действат възбуждащо, докато тъмните придават по-голяма тежест, усещане за нещо солидно.

Оранжевото е топло, леко, сексуално

Облечем ли пола, риза или рокля в оранжево, ще стимулираме емоциите си. Ще станем по-сетивни и прозорливи. Този цвят привлича благополучие, затова е подходящ като акцент в тоалета ни на важни бизнес срещи. Той символизира още наслада, празник, благородство, веселие, щастие. Цветът е любим на холандците.

Жълтото е топло и радостно

Предпочетем ли тоалети или аксесоари в топлото жълто, ще извикаме радостта, смеха, ще раздвижим живота си. То ще активира умствената ни дейност. Така че ако готвите важен проект, се облечете в жълто. В Китай жълтото символизира могъществото на империята.

Зеленото е спокойно и умиротворяващо

Имаме ли нужда от успокоение е добре да се пременим в зелено. То носи мир, покой, любов. Съответства на Венера. Искаме ли да излъчваме мъдрост и великолепие, избираме тъмнозелено.

Светлосиньото е въздушно и прохладно

Желаем ли да излъчваме чистота, разум, постоянство и нежност, то прибавяме към гардероба си тоалети в светлосиньо. Но ако прекаляваме с него, може да ни доведе до леност и апатия. Пременяме ли се често в одежди в тъмносиньо ще излъчваме строгост, тайнственост, но и чистота на мислите и действията. То символизира Вселената и съответства на Юпитер.

Виолетовото е тежко и тайнствено

Ако заложим на тоалети във виолетово това ще придаде по-мъдър и зрял вид на осанката ни. Ще даде на излъчването ни тържественост и разкош, но може да извика и меланхолия.

Розовото е топло и предразполагащо

Облечем ли се в розово, ще придадем на образа си повече женственост и свежест, ще извикаме споделената любов и ще привлечем доверие.

Бялото е леко и прохладно

То ще ни успокои и с него ще изглеждаме по-млади, по-добри, по-мъдри. Бялото изчиства от лоши мисли и страхове, отваря ни пътя към мечтите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X