Напишете дума/думи за търсене

Фини признаци на несигурност, които ще убият всяка връзка

Попитайте 100 различни човека в какво са несигурни и има вероятност да получите 100 различни отговора. Тъжна истина е, че всеки е несигурен за нещо.

Понякога тези несигурности пречат на здравословните аспекти от живота ни. Може да бъде наистина трудно да ги отблъснете и да се съсредоточите върху настоящия момент.
Важно е да установите кога несигурността ви пречи, за да може директно да се справите с проблема.

Кои са петте фини признака на несигурност, които ще убият всяка връзка?

1. Трудно ви е да сте щастливи за партньора си
Когато половинката ви постигне нещо голямо или малко, естествена реакция е да се радвате за него. Неговите постижения са вашите постижения, нали?
Е, вероятно не, ако не сте сигурни.

Може да сте твърде съсредоточени върху чувството, че не правите достатъчно в живота си. Има определено ниво на сравнение, което неизбежно се проявява, когато сте несигурни.

Ако не може да се накарате да споделиш радостта на партньора си, това е знак, че ви липсва самочувствие и се страхувате, че неговият успех ще ви засенчи.

2. Ревнувате, когато той прекарва време с други хора
Да „позволите” на партньора си да има връзки извън тази, която има с вас, може да изисква много смелост. Когато сте несигурни, имате постоянни притеснения, че ако не сте център на внимание през цялото време, той ще загуби интерес.

Това силно се свързва с начина, по който се чувствате за себе си. Страхувате ли се, че не сте достойни да бъдете обичани? Често ли се питате дали вашият партньор наистина ви харесва или не?
Ако сте отговорили с „да“ на тези въпроси, е безопасно да се предположи, че вашата несигурност поражда ревност, когато партньорът ви е с приятели и семейство.

3. Любовта, която другият ви показва, не е достатъчна
Ако приемем, че гаджето ви е любящо и нежно, може да има нещо лошо, ако не вярвате напълно на думите и действията му.

Очакванията, които имаме към нашите любими, могат да бъдат непостижими. Трябва да има момент, в който любовта, която те ни дават, е достатъчна, за да ни увери, че е реална.
Трябва да вярваме в себе си, че това, което казва, е истината.


4. Страхувате се да останете без него
Ако мисълта, че ще останете дълго време без партньора си, ви прави неспокойни, това може да е знак, че вие самите сте несигурни в тревожността.
Връзките от разстояние не са лесни за никого. Но е важно да знаете, че бихте го преживели, ако се наложи.

Това, че не сте на едно място с половинката си, не означава, че Земята ще спре да се движи. Най-добре е да сте уверени сами и да не придавате толкова голямо значение на партньора си. Ако той някога си тръгне от живота ти, вас пак ще ви има и това е страхотно.

5. Обмисляте да сложите край на връзката, дори и да сте щастливи
Отрицателното въздействие на прекаленото мислене ще бъде по-разпространено, ако сте несигурни във връзката си. Въпреки че може да сте щастливи с партньора си, може да е лесно да се накарате да мислите, че не може да се справите с предизвикателствата на едни отношения.

Това показва, че оставяте неувереността в себе си и страха да поемат водеща роля. Когато не сте сигурни в смелостта, която притежавате, си мислите, че може да е по-лесно просто да скъсате с половинката си.

Как да спрем да бъдем несигурни в една връзка?

1. Работете върху самоусъвършенстването
Ясно е, че несигурността в една връзка е резултат от вашата индивидуална несигурност. Като се има предвид това, трябва да се научите да обичате себе си и да подобрите слабостите си.
Независимо дали ще спортувате, ще намерите време да се грижите за себе си по друг начин или ще потърсите помощта на психотерапевт.

Всичко, което има значение, е да започнете да предприемате необходимите стъпки за постигане на вътрешен мир и любов. След като култивирате себеприемане, връзката ви ще започне да процъфтява и да се ръководи от здрави емоции.

2. Предизвикайте негативните мисли
Всеки път, когато почувствате, че сте дърпани към несигурност, предизвикайте реакцията си.
Точно когато започнете да изпитвате негативни емоции, попитайте защо се случват и как може да погледнете на ситуацията по различен начин. Спрете се да преувеличавате нещата и ги разбивайте стъпка по стъпка.

Няма по-добър начин да обърнете негативността от това да работите върху нея веднага щом се появи. Това също ще ви попречи да казвате и правите нещата импулсивно.

3. Прокарайте своята несигурност
Понякога е най-добре да игнорирате несигурността, която изпитвате. Например, ако партньорът ви наскоро получи нова работа, кажете му, че се гордеете и се вълнувате за него.
Дори това да не е първото нещо, което ви идва наум, все пак го кажете. Като практикувате отговорите, които наистина искате да дадете, ще стане по-лесно да ги изричате естествено с времето.

Избягването на несигурността в една връзка или в друга сфера от живота изисква много контрол върху ума, но това е важна работа, която ще бъде от полза за вас и отношенията ви в дългосрочен план.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X