Напишете дума/думи за търсене

9 прости, но красиви черти на връзките, които продължават цял живот

Романтичните отношения могат да имат много качества и съставки, които помагат за поддържането на партньорството и любовта.
Помислете за следните девет качества, които са необходими, за да поддържате дълга, любяща връзка. Ако и двамата партньори са отворени и желаят да прегърнат и да работят с тях, това наистина може да създаде трайни и пълноценни отношения.

1. Желание да се ангажирате с партньорството
С този ангажимент вие цените и уважавате човека, с когото сте, като приемате него и вашия ангажимент сериозно.
Живейте от сърце, с признателност за това, което вашият партньор внася във връзката и как той ви помага да се учите и да растете, докато преминавате през живота с него.

2. Добри комуникативни умения
И двамата сте добри слушатели и се стремите да се разбирате, надхвърляйки думите, като задавате въпроси за яснота.
Вие сте в състояние да кажете своята истина един с друг без излишна вокална висота. Поемане на отговорност за собствените ви чувства в комуникацията ви, вместо да обвинявате партньора си за емоциите си.

3. Желанието и ангажираността да предложим безусловна любов
Вие почитате и подкрепяте перфектно несъвършения човек до вас чрез разбиране, приемане, състрадание и прошка. Безусловната любов и приемане е най-големият дар, който може да предложим на друго човешко същество.

4. Ангажимент към практиката на по-дълбока интимност
Вие разбирате важността на уязвимостта и знаете, че без уязвимост доверието и истинската интимност са трудни за постигане и поддържане. Уязвимостта и доверието се случват в атмосфера без осъждане.

Интимност означава "виждаш в мен." Може ли да видите партньора си такъв, какъвто е, в този момент без страх, критика или осъждане?

Уязвимостта се случва, когато сте честни с чувствата и преживяванията си или като имате предвид начините, по които се държите и изразявате себе си. Също така ще трябва да сте отворени и да приемете себе си и партньора си такива, каквито сте и двамата. Без да се съдите.

Ако сте честни, открити и желаещи със себе си, ще бъдете честни, открити и желаещи с партньора си.

5. Свобода от необходимостта да „поправяте“ или „осъждате“ партньора си
Ако трябва да „оправите“ партньора си, вероятно сте „спасител“ и по този начин избягвате себе си и собствената си несигурност и борби с любовта към себе си. Освен това коригирането или спасяването на някого не му дава възможност да се променя и да расте.

Да осъждаш партньора си, е задържане на любовта. Не го приемате такъв, какъвто е. Това е друг начин да избегнете себе си - изграждайки вас, докато събаряте другия. Това създава конфликт, борби за власт и усещане за надмощие във връзката.


6. Здравословен баланс между времето „нас“ и времето „аз“
Здравословно и важно е да прекарвате време заедно. Това трябва да е качествено време за развитие и съзряване на връзката и интимността. Не става дума за задушаване или просто за „съквартиранти“. Това означава, че желаем и се радваме да прекарваме време един с друг.

Не забравяйте обаче, че любовта включва, а не изключва. В този баланс ние също ценим значението на това всеки партньор да има свое собствено време „аз“ със семейството, приятели, колеги и т.н.
Най-важното е да уважаваме необходимостта всеки от нас да има моменти на самота или време насаме.

7. Увереност, че всеки партньор пази гърба на другия, когато е необходимо
Когато вие или вашият партньор имате нужда от помощ или съдействие, другият ще бъде там, доколкото може, физически и емоционално.

8. Свободно споделена признателност, по утвърждаващи и ориентирани към услуги начини
Това означава, че от любов правите услуга, без да е необходимо да търсите отплата или да казвате или да си мислите, че отсрещният ви е длъжен.

Вие също оценявате важността на физическото докосване като начин за показване на обич и поддържане на връзката жива - чрез прегръдки, държане за ръце и гушкане и т.н.

9. Признание, че вашият партньор е ваше отражение, учител и възможност за учене и растеж
Проблемите, които възникват, докато сте с партньора си, ви показват какви рани и фалшиви вярвания не са решени във вас самите. Трябва да изберете да поемете отговорност за това - заедно с отношението към себе си и партньора си с уважение и приемане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X