Напишете дума/думи за търсене

Сексуалното безпокойство не е за подценяване

Сексът е нещо, което невинаги ни носи комфортно усещане. Има срещи в леглото, които понякога не са положителни, а това може да създаде голямо сексуално безпокойство.
За едни хора това се изразява в тяхното съмнение дали са добри любовници, а други самата идеи да правят секс, ги прави неспокойни поради ред причини.

Тъй като напоследък нагласата към секса на първа среща се промени и в някои кръгове се счита едва ли не за задължителен елемент от нея, немалко индивиди, които не споделят това верую, са хванати в капана на сексуалното безпокойство.

В крайна сметка кому е нужно да се хвърля с главата надолу в чаршафите с първия срещнат, та дори и с втория, особено когато изобщо не си е дал време да го опознае.

Аз лично предпочитам да изчакам, докато се почувствам удобно с евентуалния си партньор.

Не е нужно да позволяваме на някого да засили тревогите ни, свързани с размяната на ласки, или да ни кара да правим секс, преди да сме готови.

Това е нашето тяло и не е добре да го даваме на някого, на когото не искаме, само и само за да не станем за смях в неговите очи и в очакванията на съвремието, в което живеем. Любовта невинаги е равна на секс от пръв поглед.

Понякога не сме физически или психически готови да предприемем тази стъпка и наистина вярвам, че без значение какво мислят другите, това е добро начало.

Има толкова голям натиск върху това как трябва да се гледа на секса и какъв трябва да бъде. Толкова е изкривено усещането за него, че ни кара да се чудим дали изобщо имаме правилното виждане за секса.

Предполага се, че това е прекрасно и магическо нещо, но понякога може да бъде наистина травмиращо. Поне веднъж всеки от нас е имал ужасно преживяване в секса, от което ни е боляло и тялото, и душата.

А това може да доведе до сексуално безпокойство.
Не бива да му позволяваме да се превръща в проблем. Има твърде много друг стрес в живота си, за да се тревожим и за секса.
Интимностите в спалнята трябва да носят наслада. Да са нещо добро. Да са нещо, което споделяме с човека, когото обичаме.
За това си струва да чака, нали?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X