Напишете дума/думи за търсене

Защо супергероите са важни за децата

Супергероите играят важна роля в живота на децата, особено на много малките, тъй като те могат да повлияят положително в голяма степен на процеса на тяхното развитие. Всяко дете има любим идол със свръхестествени способности, чиято основна цел е да спаси света от злодеите около него.

Тези герои и техните истории могат да вдъхновят въображението и идентичността и да насърчат просоциалното поведение на детето.
За децата техните супергерои могат да бъдат страхотен мотиватор за предизвикване на интерес към науката, технологиите, инженерството и математиката. В същото време те могат да накарат хлапетата да се заинтересуват да изследват концепции от реалния свят, свързани с тези теми.

Някои от супергероите нямат обичайните суперсили, които познаваме, а по-скоро използват своите умения и изобретателност, за да създадат и частично да подкрепят супергероя, който характеризират.

• Батман - той използва наука, инженерство и технологии, за да създаде своя Батмобил, специален костюм и аксесоари, които да му помогнат да се бори със злодеите от Готъм Сити.
• Железният човек - Тони Старк не би бил Отмъстител без своя костюм на Железния човек, който той създаде с помощта на най-висока технология, математически уравнения и неговата изобретателност. Нека не забравяме, че Тони също създава роботи, които да му помагат да изпълнява определени задачи в лабораторията си.
• Капитан Америка - той се превърна от „слаб“ човек в супервойник, след като беше инжектиран със серум, разработен от учен. Той също така използва щит, проектиран от усъвършенствана метална формула.


Четенето и изкуството са по-забавни със супергероите
Комиксите с истории за супергерои винаги привличат вниманието на децата. Използвайки супергерои, за да развият интерес към четенето, малчуганите ще развият умения за ограмотяване, докато им се наслаждават.

Освен това илюстрациите на супергерои в тези книги могат да развият у детето ценност към изкуството, фината моторика и почерка.

Въображаема игра със супергерои
Кое дете не обича да играе ролята на любимия си супергерой? Някои проучвания показват, че този тип неструктурирана игра насърчава развитието на социални и емоционални умения, стимулира креативността и подобрява езиковите умения.

Преподаване на морални ценности
Супергероите се държат любезно и винаги помагат на другите. Те са страхотни примери за това, че не е нужно да сте богати или известни, за да станете велики хора.

Добрите влияния са необходимост, за да се помогне на детето да стане позитивен човек, а супергероите могат да осигурят това.

• Хълк - двойствеността на Брус Банер и Хълк показва, че въпреки че нещата не са перфектни, хората все още могат да извлекат най-доброто от тях. Ежедневната му борба да контролира нравите си е особено добра черта, която трябва да покаже на малките деца.
• Спайдърмен - въпреки суперсилите си, Питър Паркър е обикновен тийнейджър. Той не търси слава или богатство, тъй като живее с основните неща. Това, което наистина интересува този супергерой, е да помага на други хора.
• Супермен - Кларк Кент е просто още един обикновен човек с нормална работа и голямо сърце и любов към своите осиновители. Супермен не се интересува от слава или признание, а само от това да помогне на планетата, която го е осиновила, и нейните жители.
• Тор – този скандинавски бог дава страхотен урок чрез своята скромна история, която отразява важността да признаеш грешките си, да се учиш от смирението и да бъдеш съпричастен.

Като се идентифицират със своите герои, децата придобиват сила, откриват чувства като емпатия и състрадание и се научават да помагат на другите в нужда. И в същото време те започват да схващат разликата между доброто и злото.

Съвет към родителите
Въпреки че супергероите могат да осигурят важни модели за подражание и да помогнат за засилването на креативността на детето, те също могат да представляват ниво на опасност за малчугана, което отива твърде далеч от фантазията за супергерои.

Важно е да помогнете на детето си да запази признателността си към супергероите, без да участва в нереалистично или опасно поведение.
Уверете се, че детето ви разбира разликата между човешки и свръхчовешки способности и че обличането на костюм на супергерой не му дава свръхчовешки сили.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X