Напишете дума/думи за търсене

5 издайнически знака, че между вас и бившия ви партньор не е свършило

Раздялата може да има всякакви форми и размери и да се случи по много различни причини. Те често са объркани, сърцераздирателни дела, които ни оставят приковани към леглото с вана сладолед или радостни поводи, които ни карат да празнуваме.

Понякога двойка ще се откаже, само за да разбере, че е направила огромна грешка. Но какво следва? Те се разделиха с причина, така че защо трябва да дават още един шанс на връзката си? Понякога двама души трябва да се разпаднат, за да осъзнаят колко много трябва да се съберат.

Ако обсъждате дали да опитате отново връзката си или не, ето шест причини, които първо трябва да обмислите, преди да се съберете отново.

1. Прекарали сте време разделени
Първите няколко дни след раздялата са неудобни. В допълнение към връщането на вещи и прекъсването на връзките с бившия ви, вие също трябва да отговаряте на нежелани въпроси от вашите приятели и членове на семейството. През това време и през следващите седмици е нормално да се чудите дали раздялата е правилният ход или не.

Ако решите, че искате да възстановите връзката с бившия си, първо му дайте време и пространство. Избягвайте да общувате с бившия си за около месец, преди да се свържете отново с него. Правейки това, ще им дадете време да им липсвате и възможността да се откажат от всички негативни чувства, които могат да имат към вас.

Ако след известно време разделени все още смятате, че животът ви е празен без бившия ви, уведомете ги, че мислите за тях. Сега, след като емоциите са се уталожили, е възможно да започнете нова връзка заедно.

2. Възможна е промяна
Независимо кой с кого се е разделил, е имало причина връзката ви да приключи. Сега е моментът да помислите за тези причини, както и за промените, необходими, за да може една нова връзка да работи.

Запитайте се дали необходимите промени са възможни или не и, което е по-важно, дали са разумни. Да приемем, че сте се разделили, защото искате бившият ви да прекарва по-малко време в бара и повече време с вас. Искането ви да направи тази промяна е разумно искане.

Въпреки това да го помолите да се върне във вашия град е неразумно, ако сте се разделили, защото бившият ви е прекратил връзката, за да преследва кариерата си. Помислете защо любовта ви не издържа и ако става дума само за някои промени, може да искате да продължите втори кръг и да започнете връзката начисто.

3. Искате едни и същи неща
С напредването на зрелостта вие и вашите интереси и приоритети се променяте. Това означава, че това, което е било важно за вас преди, може да не е това, което искате сега.

Не всяка надежда е загубена, ако вие и бившият ви партньор се разделите, защото сте искали различни неща. След раздяла е лесно да видите по-голямата картина и да вземете предвид вашите желания и нужди.

Ако вие и вашият екслюбим сте се разделили, защото сте мислили, че искате различни неща, но сега искате същите неща, тогава обмислянето на повторно събиране е добра идея.

4. Чувствали сте се обичани, когато сте били заедно
Често пъти е лесно да погледнете назад във връзката си и да видите само доброто. Правейки това, причините, поради които сте се разделили, се пренебрегват.

Ако обмисляте да се съберете отново с бившия си, бъдете честни със себе си и погледнете цялата картина. Бяхте ли наистина щастливи във връзката си? Той караше ли ви да се чувствате оценени и обичани? Съжалявате ли за раздялата? Все още ли го обичате? Ако сте отговорили с „да“ на тези въпроси, струва си още един опит.

Преди да започнете да поправяте връзката си, поговорете с някогашния си партньор си за проблемите, довели до раздялата ви. Този разговор ще ви позволи да адресирате проблемите предварително и може да ви каже много за това дали бихте проработи отново като двойка.

5. Готови сте да простите
Раздялата обикновено изважда най-лошото у нас и обикновено е пълна с жестоки думи, наранени чувства и съжаление.

Ако обмисляте да се съберете отново с бившия си, важно е първо да си простите взаимно за нещата, които сте казали или направили в миналото. Заглушаването на минали спорове или чувство на негодувание няма да доведе до успешен втори опит за връзката ви. Вместо това и двамата трябва да започнете от чисто.

Да простиш на някого, когото обичаш, е трудно и отнема време. Но въпреки това колко трудно е, ако искате да възстановите връзката си и да започнете нова глава, първо трябва да пуснете миналото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X