Напишете дума/думи за търсене

Как са облекчим тенис лакътя с тези 5 натурални лека

Латералният епикондилит, по-известен като тенис лакът, е заболяване на лакътя, което възниква при прекомерно натоварване на тази част от тялото. Тенисистите често страдат от това заболяване. Въпреки това човек може да страда от тенис лакът, ако извършва някаква дейност, включваща непрекъснато използване на тази зона.

При това заболяване се получава подуване на сухожилията между мускулите на предмишницата и външната страна на лакътя. Това се случва, когато често повтаряте определени движения, причинявайки болка и чувствителност в лакътя. За да го лекуват, хората обикновено се нуждаят от физиотерапевти и дори от операция, когато нараняването е тежко.

Но има случаи, в които може да използвате естествени средства като първа помощ, за да облекчите подуването и болките в ставите.

Джинджифилови компреси
Джинджифилът има множество свойства, използвани в природната медицина за лечение на различни заболявания. Облекчава настинките и поради противовъзпалителните си свойства се използва за намаляване на подуването на мускулите и сухожилията.

• 4 супени лъжици настърган джинджифил (60 г)
• 1 торба памук
• 1 чаша гореща вода (200 мл)

Настържете джинджифила, докато получите 4 супени лъжици. Увийте го в памучна торбичка и накиснете компреса в гореща вода за една минута. Оставете да изстине. Нанесете върху засегнатата област за 15 мин. Повтаряйте, докато видите подобрение.

Хидротерапия
Хидротерапията като лечение на тенис лакът се състои от използване на компреси с топла и студена вода върху засегнатата област. Топлината ще облекчи болката и ще активира кръвообращението, а студената вода ще намали подуването на мускулите и сухожилията.

• 1 термофор (грейка за топла вода)
• 2 тънки кърпи
• 2 контейнера
• ледени кубчета
• 2 чаши вода (500 ml)

Загрейте достатъчно вода в съд, като я изсипете в термофора и я затворете. Увийте с кърпа. В друга кърпа увийте значително количество кубчета лед. Нанесете горещия компрес върху лакътя си за три минути. След това махнете и приложете студения за минута. Редувайте двете за половин час.

Куркума
Куркуминът е съставка в куркумата, която има противовъзпалителни свойства. Подобно на джинджифила, той също действа като естествено болкоуспокояващо. Освен това съдържа много антиоксиданти, които карат нараняванията да заздравяват по-бързо, така че се използва широко за лечение на стави.

• 1 супена лъжица куркума на прах (15 г)
• 1 чаша прясно мляко (250 мл)
• ½ супена лъжица (12 г) мед

В чашата с прясното мляко добавете супена лъжица куркума и разбъркайте. Загрейте сместа на слаб огън и добавете меда. Пийте чаша сутрин и една вечер в продължение на поне 2 седмици.

Запарка от жълт кантарион
Жълтият кантарион се използва широко в алтернативната медицина за намаляване на отока. Има много изразени противовъзпалителни и аналгетични свойства. Благодарение на лесната му употреба, може да го използвате в инфузия, в компреси или дори да го купите като добавки.

• 2 супени лъжици стрити листа от жълт кантарион (30 г)
• 1 чаша вода (250 ml)
• подсладител (на вкус)

Когато водата заври, добавете супените лъжици кантарион. Свалете от огъня и оставете да престои. Прецедете сместа.
Подсладете на вкус и пийте поне две чаши на ден.

Компреси от чесън
Известно е, че това растение активира кръвообращението и лекува сърдечносъдови заболявания. Освен това, тъй като съдържа голямо количество антиоксиданти, противовъзпалителни съединения и сяра, това е естествено средство за облекчаване на болки в лакътя. Недостатъкът е, че чесънът има силна миризма, но си струва да го използвате поради многобройните му ползи.

• 5 скилидки чесън
• кърпи

Обелете чесъна. Натрошете скилидките, за да направите паста. Нанесете върху засегнатата област и поставете кърпата върху нея. Оставете да действа 20 мин.

Естествените домашни средства помагат много, когато става въпрос за облекчаване на болката и намаляване на отока. Ако не се чувствате по-добре, не се колебайте да отидете на специалист.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X