Напишете дума/думи за търсене

Ретрограден Меркурий в Телец - спрете и чуйте сърцето си

На 20 април Меркурий старателно ще забави ход, ще спре и на следващия ден ще се обърне в ретроградно движение. Обратното му движение ще продължи до 14 май, между градусите 15 и 5 в знак Телец.

На същата дата ще се случват и слънчевото затъмнение и новолуние в знак Овен. Луната настига Слънцето в космическа прегръдка, а планетата на мисълта Меркурий се готви да си говори с всеки от нас. В пълен синхрон небесните тела избират 20 април за начало на магичен, изпълнен с вълшебства и мъдрост период.

Новолунието е божествена възможност да се прегърнем и извикаме онова, което истински желаем в живота си. Почивката на Меркурий в този ден има възможност да ни фокусира и концентрира, изваждайки от съзнанието ни онези плахи и неуверени мисли, копнежи и мечти. Използвайте деня да забавите скоростта си на движение, дори да спрете, да се вслушате в сърцето си и да се огледате. Без крачки, тичане, преследване, плануване и очакване. Останете сами с живота си. Благодарете му! Ценете онова, което имате, и избирайте да бъдете щастливи.

Меркурий е онова, което виждаме, чуваме, казваме и споделяме. Той изразява начина ни на мислене, възприятие, изразяване и свързване с околните чрез комуникация.

Неговата обратна разходка в знак Телец има за цел да ни забави по пътя и да ни даде друга гледна точка по текущи въпроси и дейности. Фазите на ретроградно движение са идеалното време да се върнете към недовършени проекти и да анализирате пропуските си. В този период интуицията ни е засилена и сякаш по-лесно виждаме грешките си и създаваме нова стратегия за действие. Меркурий в Телец е по-издръжлив, мотивиран и трудно се отказва от целите си. Използвайте тази енергия и проявете повече инат, там където ви е нужно.

Периодът е подходящ за:

- Ревизия на цели и планове.
- Върнете се към дейности, които не сте завършили.
- Редактирайте текстове.
- Потърсете стари познати и обновете контактите си.
- Организирайте втора среща, в необходими дела.
- Започнете ремонт, ако сте уговорили клаузи с изпълнителите.
- Редактирайте мястото, което ви представя (сайт, страница).
- Потърсете контакт с места на работа, където вече сте подали кандидатура.
- Потърсете второ мнение по стар казус.
- Потърсете изясняване на отношения и споделете какво мислите.

Ретроградното движение на Меркурий е възможно да обърка плановете ви и да забави реализира на целите ви. Това, което не се случва, не е готово да се случи. Онова, което се забавя, трябва да бъде ревизирано сега от вас. Дайте си време така, както ви го дава Меркурий, и моделирайте отношения, цели, проекти и планове.

Времето не е подходящо за:

- Подписване на важни договори. Ако се налага четете внимателно и не бързайте да подписвате.
- Не правете резервации.
- Пътувайте само ако сте направили добра и пълна организация. - Възможни са загуби на лични вещи и проблеми.
- Не купувайте техника.
- Не купувайте автомобил, колело и мотопед.
- Не ремонтирайте. Обикновено се налага повторен ремонт.
- Не търсете точна диагноза на заболяване. Обикновено стават грешки.
- Не започвайте нищо ново.
- Избягвайте оперативно лечение.

Възможен е хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможно. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за това, което трябва.

Тези, които са родени с ретрограден Меркурий, познават енергията му и на емоционално ниво по-лесно ще преминат през периода. Същите не трябва да забравят, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе.

Пряко засегнати от ретроградното движение ще бъдат родените в първа и втора декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби. При тях динамиката ще се засили и е възможно да имат чувството, че всичко създадено до момента се обърква. В действителност това, което се променя, има за цел да ви отвори нови възможности и хоризонти. Оставете хаоса да подреди по нов начин живота ви. Не тъжете за това, което си отива, защото то освобождава място за нещо по-добро да влезе в живота ви.

Повече усилия и енергия тази ретроградна фаза на Меркурий ще изиска от родените в първа и втора декада Лъвове, Скорпиони и Водолеи. Те трябва да бъдат внимателни в комуникацията, общуването и създаването на нови контакти. Ако нямате спешна работа, я отложете за след 14 май.

Желая на всички спокоен и полезен период!

С обич,

астролог Венета Матева

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X