Напишете дума/думи за търсене

Защо непрекъснатите спорове с половинката ни води до качване на килограми

Нито една връзка, независимо дали е приятелство, брак или дори приятелство с облаги, не може да избегне случайния спор за нещо.

Също така е напълно здравословно да спорите от време на време. Много по-здравословно, отколкото да държите емоциите си вътре и да ги оставите да ви задушават.

Има, разбира се, и такова нещо като твърде много спорове и това може да повлияе не само на връзката ви, но и на талията ви.

Проучване от 2014 г. установява, че излишните спорове слагат по някое и друго килце върху нас.
Това е особено вярно за тези хора, които страдат от депресия или някакъв вид разстройство на настроението. Проблемът е, че огромните спорове влияят на това как храните с високо съдържание на мазнини се обработват в тялото и водят до изгаряне на по-малко калории.

В бракове, където караниците са просто постоянна тема, съпрузите изгарят средно 31 калории по-малко на час от тези, които са в брак, където караниците не са толкова чести.

Проучването включвало 43 двойки, които са били женени от поне три години. След като им били раздадени въпросници за техния брак, депресия и разстройства на настроението, те получили достатъчно обилна храна с общо 930 калории и 60 грама мазнини.

Приблизително два часа след храненето, двойките били помолени да обсъдят теми, дадени им от изследователите, които били специално избрани, за да накарат всеки партньор наистина да „прещрака” и да започне да вика.

През следващите няколко часа двойките били непрекъснато тествани чрез кръв и дишане. Не само калориите били изгорени в минимално количество, но ядосаните участници имали 12 процента повече инсулин в кръвта си. Този хормон има голям принос за наддаване на тегло, защото обича да съхранява мазнини и никога да не ги пуска.

С две думи, не се карайте. Или поне не го правете през цялото време.

Не си позволявайте да излезете извън контрол, когато може просто да си поемете въздух и да поговорите спокойно. И се опитайте да се въздържате от спор през цялото време.
Наистина няма нужда да се говори по една и съща тема отново и отново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X