Напишете дума/думи за търсене

Как да украсим стълбището у дома

Ако имате двуетажна къща или мезонет, много вероятно е една зона да ви създава главоболия при декорирането. Да знаете как най-добре да украсите стълбището си, може да бъде сложно.

Украсете стълбището си, за да обедините дома си
Когато става въпрос за декориране на вашите стълби, трябва да помислите за стъпалата и парапета, площадката и стените, които ги заобикалят. Те обикновено са недостатъчно използвани площи и рядко им се обръща вниманието, което заслужават.
Нашите идеи ще ви помогнат да им придадете личен щрих и ще ви помогнат да намерите декоративни елементи, които да интегрират стълбите с останалата част от дома ви.

Декориране на широки стъпала
• Добавете килим. Ако имате широко стълбище и искате да го направите по-приветливо, добавете килим, който да не заема цялата ширина на стъпалата. Това ще направи пространството да изглежда по-топло и по-приветливо и ще се интегрира по-добре с останалата част от околната среда. Особено ако поставите същия килим в коридора. Имайте предвид, че той трябва да бъде добре закрепен към земята, за да се избегнат инциденти.
• Използвайте спомагателна мебел. За да нямате бездушно стълбище, може да поставите малка масичка или друга мебел на едно от най-големите стъпала. Украсете го с прости елементи и изберете предмети, които не са обемисти.
• Растение. Цветята никога не са излишни и са добър начин да подправите с красота всяка зона. Ако стълбището ви има "L" пътека, може да поставите високо растение на стъпалото, за да създадете ъгъл, така че визуално да осигури единство и привлекателност.

Стените около стълбището
Не забравяйте да декорирате стените си по същия начин, както правите с останалата част от дома си. Как ще ги украсите зависи от формата и осветлението, които имате, но ето някои предложения:
• С малко изкуство. Картините винаги изглеждат добре, въпреки че може да изберете и красиви щампи. Направете страхотна композиция и ще видите колко различно изглежда вашето стълбище.
• Със снимки. Защо не опитате да окачите фотоси от пътуване или на вашето семейство? Може дори да използвате стари снимки, за да придадете ретро усещане на пространството, докато почитате предците си.
• Плътен цвят. Ако нямате голямо стълбище и не искате да окачвате нищо по стените, цветът винаги ще бъде ваш съюзник. Предлагаме ви да боядисате тази стена в ефектен тон или да окачите тапети с цветен мотив.
• С парапет. Може да използвате ламперия, за да създадете парапет на стената, който може да бъде гладък или да включва панели. Който и да изберете ще зависи от стила, който искате да заснемете.

Имайте предвид, че избраните от вас декоративни елементи трябва да са безопасни, немного големи и нечупливи. Особено ако имате деца, тъй като трябва да сте сигурни, че предотвратявате инциденти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X