Напишете дума/думи за търсене

Колко често трябва да се перат сутиените?

Сутиените са едно от най-използваните интимни дрехи от жените. Те осигуряват подкрепа на бюста, освен че допринасят за общото благосъстояние. Използването им може да подобри стойката и да помогне за предотвратяване на проблеми с гръбначния стълб.

Въпреки това носенето им може да причини проблеми, когато не се грижат правилно за тях. В тази връзка трябва да се обърне специално внимание на честотата на пране, тъй като това е дреха, която има директен контакт с участък от кожата, където има тенденция за натрупване на пот и бактерии.

Дерматологът Алок Вий обяснява в публикация на клиниката в Кливланд, че поддържането на сутиена „здрав“ включва балансиране на грижата за тъканта му с отстраняването на потта и остатъците от масло от кожата.

Ако това бельо не се пере редовно, това причинява дискомфорт, който надхвърля петна или лоша миризма. По-точно може да доведе до кожни раздразнения, обриви и дори бактериални и гъбични инфекции.

В допълнение към това телесната топлина оказва влияние върху тъканта и има тенденция да променя нейната форма. Затова се препоръчва да ги оставяте да почиват между употребите и да ги перете редовно, за да останат в добро състояние и да изпълняват функцията си.

Колко често трябва да перете сутиените си?
Краткият отговор на този въпрос е: зависи.

Ако са светли или са били изложени на пот, ще трябва да ги изперете незабавно.

От друга страна, ако се използват само няколко часа на ден и не е имало обилно изпотяване, е възможно да се повтори употребата им без никакви неудобства. Прането може да се извърши след две или три употреби.

Добра идея е да редувате сутиените, за да предотвратите разширяването на чашките и презрамките им или загубата на еластичност поради топлината на тялото. С други думи, вместо да носите един и същ сутиен два-три поредни дни, преди да го изперете, редувайте го с друг.

Важат ли същите правила за спортните сутиени?
Отговорът е не.

По време на спортни дейности обикновено се изхвърля повече пот. Освен това топлата среда създава среда, благоприятна за растежа на бактерии и гъбички. Въпреки това е най-добре да ограничите употребата им до еднократна употреба.

Добре ли е да перете сутиените след всяка употреба?
Някои хора предпочитат да перат сутиена си след всяка употреба, без изключение. Недостатъкът е, че това ускорява влошаването на тъканите и ластиците, като по този начин намалява продължителността на живота на дрехата.

Съвети за правилно пране на сутиена
Една подробност, която трябва да имате предвид, когато перете сутиените, е, че те са деликатни дрехи. Независимо дали са луксозно бельо или спортни сутиени, най-добре е да ги перете на ръка.

Хитрината за белите и бежови сутиени
Ако след редовно пране вашите бели или бежови сутиени все още изглеждат мръсни, опитайте да подобрите външния им вид с бял оцет, сода за хляб и перилен препарат.
1. Поставете две супени лъжици (30 грама) от всеки продукт в леген с вода (достатъчно да покрие сутиена).
2. Поставете дрехата и я оставете да кисне за около 40 минути.
3. След това изплакнете обилно с вода и оставете да изсъхне на въздух.

Пране в пералня
1. Не забравяйте да затегнете презрамките на сутиена, за да не се закачат за други дрехи.
2. Поставете го в мрежеста торба за пране, за да го предпазите от изкривяване.
3. След това изберете най-нежния цикъл на вашата пералня, винаги със студена вода.
4. Избягвайте да използвате сушилнята, тъй като топлината и вибрациите променят еластичността на сутиена. Вместо това може да премахнете излишната вода с помощта на чиста микрофибърна кърпа. Сушете на открито.

Колко често трябва да сменяте сутиените си?
Няма точно време за смяна на сутиени. Това зависи до голяма степен от качеството на материалите за тяхното производство и грижите, които се полагат за тях. Някои сутиени трябва да се сменят на всеки 6 до 8 месеца, докато други могат да издържат повече от година.

Добре е да се съобразите със състоянието на подплатата на чашките, както и презрамките и материята. Когато те покажат известно влошаване, е време да ги смените. Същото се случва, ако банелът излезе.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X