Напишете дума/думи за търсене

Какво всъщност означава, ако гърдите ви не са еднакви

На много жени гърдите са „сестри”, а не близначки. Често лявата гърда е много по-голяма от дясната. Разбира се, и обратното е валидно.
Има ли повод за притеснение в тази несиметричност, или всичко е в реда на нещата?

Какви са причините гърдите да не са неравномерни?

1. Разликите в растежа са нормални, дори и при гърдите
Помнете, че няма тяло, което да е идеално симетрично. Това може да е странно, като се има предвид, че човешкият ум гледа на симетрията като на ключ към красотата, (както и един конкретен пластичен хирург).

Но ако сте паникьосани, че неравномерните ви цици означават, че сте болни или че има нещо „сбъркано” у вас, утешавайте се с факта, че циците на повечето жени са леко неравномерни до една или друга степен.

2. Хормоналните промени засягат симетрията на гърдите
Хормоналните промени, през които преминаваме по време на пубертета, могат да накарат едната гърда да се развие по-бързо от другата. Така че, ако все още сте в този етап от живота си, това може да е всичко.

3. Кистозните гърди могат да доведат до неравномерни гърди
Кистозни или гърди с много бучки са гърди, които съдържат (напълно доброкачествени) масни образувания вътре в тях. Те могат да бъдат причинени от наранявания на развиващата се гърда, а също така могат да бъдат причинени от проста генетична тенденция към по-фиброзни гърди.

4. Неравномерните гърди могат да бъдат симптом на рак на гърдата
В редки случаи внезапните промени в размера на гърдите ви могат да бъдат индикатор за рак на гърдата. Това обаче е много, много рядък симптом за повечето жени.
Все пак, ако промяната в размера на гърдите ви е драматична и внезапна, никога не пречи да посетите мамолог.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X