Напишете дума/думи за търсене

Съвети за предотвратяване на заболявания в напреднала възраст

Лекарите свързват повечето от най-честите заболявания на старостта с хронични дегенеративни процеси. Поради тази причина малките промени в начина на живот могат да забавят прогресията на голям брой заболявания. Освен това тези промени могат също да увеличат преживяемостта на възрастните хора.

• Поддържайте балансирана диета: Следвайте хранителен режим, богат на витамини, минерали, фибри и с ниско съдържание на сол, захари и наситени мазнини, за да намалите риска от страдание или усложняване от сърдечносъдови, ендокринни, метаболитни и костно-ставни проблеми.
• Физически упражнения: Леките до умерени физически дейности благоприятстват артериалното кръвообращение, контрола на теглото и намаляването на случаите на артериални и метаболитни заболявания. Те също така помагат за поддържане на активността на тялото, като забавят дегенерацията на органи и тъкани.
• Непрекъснат медицински контрол: Периодичното посещение при медицински специалист позволява ранно откриване на заболявания, свързани със старостта, и осигуряване на навременна терапия. Проследяването на здравословни проблеми е жизненоважно, за да се избегнат свързаните с тях усложнения.
• Практикувайте определени развлекателни дейности: Социалните и образователни събития предотвратяват изолацията и прогресирането на заболявания, които засягат мозъка, като деменция.
• Избягвайте излишъците: Препоръчително е да намалите консумацията на всякакви външни вещества, които могат да увредят тялото. Прекомерната консумация на алкохол, тютюн и лекарства без рецепта благоприятстват проявата на чернодробни и системни промени.

Състоянието на тялото е отражение на всичко, което хората правят и консумират в ежедневието си. Специалистите препоръчват да наблегнете на постигането и поддържането на здравословен начин на живот с остаряването на тялото.

Не забравяйте, че превенцията е вашето най-добро оръжие срещу най-честите заболявания на старостта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X