Напишете дума/думи за търсене

Отвратителната причина, поради която никой не трябва да пие кафе в самолета

Ако пиете кафе по време на полетите си, помислете отново.
Стюардеса под псевдонима "Бети" прави признания, които дават отговор защо пасажерите на гражданските полети никога, никога, никога, ама никога не трябва да пият кафето, сервирано в самолетите.

Изглежда странно, нали? Защо, за бога, не бива да си позволявате малко кофеин, докато летите?
Защото водата, използвана за варенето на споменатото кафе, идва от същия източник като водата, която използват за обслужване на тоалетните на самолета.

Не само, че този забавен факт за водата в кафето в самолета звучи отвратително, но може да бъде и опасен за вашето здраве.
Бети казва пред Vice през 2018 г. следното: „Наскоро имахме тест за E. coli във водата ни и той не издържа, след което се включи поддръжката, натисна няколко бутона и всичко вече беше различно. Така че избягвайте гореща вода или чай. Поръчвайте си нещо бутилирано и с лед."

За тези, които не са запознати, Healthline обяснява проблемите с E. coli по следния начин:
„E. coli е вид бактерия, която обикновено живее в червата на хора и животни. Въпреки това някои видове E. coli, особено E. coli O157:H7, могат да причинят чревна инфекция. Симптомите на чревна инфекция включват диария, коремна болка и треска. По-тежките случаи могат да доведат до кървава диария, дехидратация или дори бъбречна недостатъчност. Хората с отслабена имунна система, бременни жени, малки деца и по-възрастни хора са изложени на повишен риск от развитие на тези усложнения."

Може да кажете, че съм кралица на драмата, но остава фактът, че вече имаме професионална информация, според която, ако пиете кафе по време на пътуване със самолет, вие буквално пиете тоалетна вода, която потенциално може да застраши живота ви.

Говорител на една от нискотарифните авиокомпании потвърди, че същата питейна вода, използвана за приготвяне на кафе и чай за пътниците, се използва и за промиване на тоалетните на самолета.

Те обаче твърдят, че това не прави практиката опасна, като уверяват потенциалните пасажери: „Няма абсолютно никакъв шанс за кръстосано замърсяване поради дизайна на водопроводната система. Това е обичайно за повечето производители на самолети и авиокомпании. Прясна вода се зарежда на самолета ежедневно“.

Това може и да е така, но само защото водата е обозначена като безопасна за пиене, това очевидно невинаги е валидно - поне не и ако се вярва на въпросната анонимна стюардеса.
Констатациите на Агенцията за опазване на околната среда (EPA) я подкрепят.

През 2012 г. EPA тества снабдяването с прясна вода на търговски полети и установява, че 12 процента тествани положителен за колиформни бактерии, основен индикатор, че E. coli може да е точно около вонящия, зловонен канал.

Като капак на всичко, статия в Travel + Leisure Magazine цитира друга стюардеса, която заявява: „Тези резервоари [за питейна вода] вероятно се почистват веднъж на всеки шест месеца до една година.“

Честно казано, така или иначе не е разумно да пиете кофеин, докато летите.
Ние губим много вода, когато сме във въздуха, така че хидратацията трябва да е част от ежедневието, а не да й пречим с качване нивата на кофеин, което само ви дехидратира в процеса.

Ако търсите най-добрата напитка за пиене в самолета, придържайте се към бутилирана вода от надежден източник, въпреки че си направете услуга и я купете, след като преминете през сигурността. Последното нещо, от което се нуждаете, е още едно главоболие на летището, с което да се борите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X