Напишете дума/думи за търсене

Бебето на Шрьодингер - ужасяващият нов феномен

Бебето на Шрьодингер е феномен, който психолозите приписват на мъжете, които не искат да имат деца, често причинявайки проблеми, които прекратяват връзките. Това нерядко се случва по три различни начина:

• Мъжът има връзка с жена без деца и я лъже, че не иска деца. Когато разбира, че тя няма нищо против да не става родител, той е шокиран, че не е успял да я „убеди“ в противното.
• Мъжът се жени за жена, която иска деца, само за да й каже, че не иска да става татко след сватбата.
• Мъжът, който твърди, че иска деца, забременява половинката си и след това решава, че не иска да става баща, след като тя вече носи детето им в утробата си. Това също се брои за бебето на Шрьодингер.

Бебето на Шрьодингер не съществува в действителност, но все още е „проблемно дете”.
Това теоретичното бебе е симптом на нещо още по-лошо - начинът, по който обществото поставя нуждите, целите и стремежите на жената на последно място.

Много от мъжете, виновни за този феномен, са склонни да гледат на бебетата като на стимул за его.

Наскоро един нехранимайко се опита да ми продаде идеята, че трябва да му родя дете. Трябваше да му обясня, че нямам майчински инстинкти, поне не и за момента. Въпреки това той настоятелно ми обясняваше защо да имаш бебе е страхотно.

Това е феномен, с който повечето жени са се сблъсквали поне веднъж. Страшен брой мъже, които не искат наистина да бъдат бащи, желаят дадена жена да забременее от тях. Ако тя е скептична по темата, те ще се опитат да направят рекламата на века.

"Недей така, децата ни ще бъдат сладки!", „ Ти не ме ли обичаш?”, „Наследниците ни биха били страхотни спортисти!“...

Това търговско представяне е отчасти гаслайтинг, отчасти господата се обиждат от решенията на жената, които касаят личния й живот.

Странното е, че ако все пак дадена жена каже, че иска деца, обикновено същият тип мъж ще се разсърди, че тя го притиска да осъществи това нейно желание.

Момчета, ако искате дете, кажете го веднага. Ако не искате да ставате родител, бъдете откровени и не губете времето на жената.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X