Напишете дума/думи за търсене

Дружелюбното дете е здраво дете. Как да го възпитаваме?

Малките деца са най-великите от всички човешки творения.

Детето е човек, роден от нашите гени, нашата личност и любов. Затова е много важно да се грижим за него с такт и детайлност, за да могат да расте здраво и щастливо.
Дружелюбното дете е много по-вероятно да бъде щастливо и да разбере, че пълноценният живот е много по-добър от живота в страх, негодувание или гняв.
Може би ще попитате защо е важно да отгледате дружелюбно дете.

Или може би смятате, че е по-добре да му осигурите защитни механизми поради агресивната природа на света, които ще бъдат оставени да разкриват. Това обаче не е така.

Приветливо, учтиво и възпитано дете
Приятелски настроеното дете е учтиво и възпитано. Отмятали ли сте някога наум броя на вратите, които се отварят с проста усмивка?
Приложете го на практика и вижте отличните резултати от това да бъдете мили с другите, дори ако сте с човек, който има лош ден.

Обноските и уважението са основните стълбове на съвместното съществуване. Освен това ще му бъде по-лесно да разбере понятия като доброта и щастие, които са необходими за здравия ум.

Добро, любящо и нежно дете
Дружелюбното дете е любящо и привързано. Може би изпитвате известен страх детето ви да не бъде наранено. Въпреки това, колкото и да защитаваме нашите потомци, те трябва да следват собствения си път. За да направят това, те трябва да се отворят към другите, като дават любов и признателност.

„Любовта е за детето, както слънцето за цветята; хлябът не е достатъчен: то се нуждае от обич, за да бъде добро и силно.
Консепсион Аренал

Ако всеки един от нас харесва начина, по който се отнасят с нас, глезят и ни дават обич, защо не възпитаме децата си така и да могат едновременно да го получават и дават? Това е ясен знак за здраве.

Приятелско настроеното дете уважава обкръжението си
Живеем на планета с ограничени ресурси. Това означава, че трябва да бъдем уважителни и внимателни към околната среда. Ще видите, че е много по-лесно да възпитате детето си на тези ценности. То ще може да разбере необходимостта да се грижи за това, което го заобикаля.

По същия начин детето ще покаже незабавно осъзнаване  на уважението, което трябва да бъде отдадено, поради това колко е красиво, крехко, безпомощно, нуждаещо се от грижа или изложено на риск. Това знание служи за разбиране на хората, животните, природата, околната среда, околностите...

„Децата са най-важният ресурс в света и най-добрата надежда за бъдещето."
Джон Фицджералд Кенеди

Как да отгледаме дружелюбно дете
Замисляли ли сте се как да отгледате приятелско настроено дете? Може би тези съвети могат да ви помогнат да направите вашето мъниче по-дружелюбно, което ще улесни неговото самооткриване и собственото му щастие.

Покажете му, че добротата започва у дома с уважение към собственото му тяло. Покажете му необходимостта от подходящи хигиенни навици като миене на ръцете няколко пъти на ден, миене на зъбите или вземане на душ.

Покажете му колко е хубаво да бъде учтиво с другите. Поздравявайте околните, винаги се усмихвайте, уважавайте своите връстници, приятели, семейство и учители. Научете го, че емоциите му не трябва да се крият, а точно обратното. Красиви са и заслужават да споделяме с всеки, който ни обича.

Научете го колко е важно да споделя. Покажете му, че е много по-приятно да давате, отколкото да получавате. Това е от съществено значение, за да дадете пример. Ако сте приятелски настроени и действате с щедрост, защото това идва от душата ви, величието на това поведение няма да подмине детето ви.

Помощ за нуждаещите се е един от големите уроци, които може да дадете на детето си. Нуждаещи се или безпомощни хора, животни, по-малко щастливи връстници... Покажете му колко добре се чувствате, когато помагате на някого в ​​нужда.

Приветливото дете винаги ще бъде по-щастливо и по-
здраво. Само и с помощта на хората, които искат то да открие важността на ценностите, самооценката, чувствата и емоциите и колко много може да се постигне, просто като бъде учтиво и уважително. Няма никакво съмнение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X