Напишете дума/думи за търсене

5 малки признака, че може да се доверим отново на партньора си след голямо предателство

Вашият партньор ви е изневерил. Вие сте разкрили аферата му. И двамата работите върху връзката и се опитвате да се излекувате, за да се научите как да се доверявате отново един на друг. Вие обаче сте били наранени по един от най-болезнените възможни начини и е трудно да свалите гарда си.

"Ами ако го направи отново? Тогава ще се почувствам като глупак!". Най-вероятно това ви е минавало през ума.

Логично е да пазите доверието. Логично е да сте с вдигнат гард. Но ако това продължи дълго време, ще имате нов проблем – ще бъдете лишени от близка емоционална и физическа връзка.
Не може напълно да си позволите радостта да бъдете обичани, ако се предпазвате от нараняване.
Затова трябва да поемете риск, но искате да поемете разумен риск.

Затова кога е подходящият момент да се отпуснете и да се доверите отново?
Ето 5 малки признака, че може да се доверите отново на партньора си след голямо предателство.

1.Неверникът да разбере защо
Вашият партньор много иска да си изясни по-дълбоките причини, поради които ви е предал. Обикновено това означава, че е било налице желание да прекара време с квалифициран терапевт, независимо дали в индивидуална терапия, терапия за двойки или и двете.

2. Виждате промяна в поведението
Докато и двамата откривате основните причини за изневярата, може да забележите конкретни разлики в поведението на изневерявалия партньор. Това поведение е много по-добра алтернатива на проблема от аферата.

Например, ако неверникът осъзнае, че не се чувства близо до вас, забелязвате, че той инициира смислени диалози ежедневно.

3. Не контактува с другата страна
Няма абсолютно никакъв контакт с човека, с когото е станала изневярата. Всякакви други тайни поведения (като укриване на пари) са преустановени.

4. Чувствате се по-близо до него
Вие, предаденият партньор, се чувствате по-близо до онзи, който ви е наранил. Въпреки че понякога ставате несигурни и подозрителни, в по-спокойните си моменти се чувствате по-спокойни.


5. И двамата се забавлявате един с друг
Все по-често се смеете заедно и с нетърпение очаквате да сте във взаимната си компания. Разбира се, вашият партньор също иска да прекарва време с вас. Можете да го видите в неговите очи и вербално и невербално поведение.

Няма гаранции, но колкото повече от горните признаци забележите, толкова по-голям е рискът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X