Напишете дума/думи за търсене

7 болезнено честни причини, поради които сме неуспешни

Казвали ли са ви някога, че сте мързеливи? Но ако сте го чували за себе си и се окаже, че всички около вас грешат в тази си преценка? Ами ако всеки бърза да прецени и заключи?
|
Когато потърсих определението за мързелив, ето какво намерих:
- Човек, който не желае да върши работа или да полага усилия; не е склонен към усилие.
- Причиняване на безделие; спокоен или лежерен.
- Муден; бавноподвижен.

През целия си живот съм успявала да постигна неща, към които съм се стремила. Може би не до степента или стандартите, които си поставям, но такъв е животът.

- Научих нов език от нулата.
- Публикувала съм статии последователно в продължение на 250+ дни.
- Практикувам йога последователно през последните 4 години.

Мързелив човек не прави това. За щастие, никога не се съгласих с етикета „Ти си мързелив" и той ми послужи добре. Ако и вие сте етикирани като мързелив, ето седем причини, които може да ви пречат да бъдете по-успешни.

1. Вие сте нерешителни
Вие натискате паузата на решенията си. Дори след като сте решили нещо, го оставяте да престои и да се маринова. Тази липса на действие създава различен вид инерция. Това ви спира да набирате инерция при решенията, които вземате. Започвате да гадаете и спирате по средата.

2. Липсва ви яснота
Пиша книга от почти година и половина. Постигнах приличен напредък, но продължавам да редувам ясни и неясни мисли. Това затруднява движението и прогреса. Това ми пречи да постигна напредъка, който желая. Това означава, че ми липсва ясна картина. Липсата на яснота е една от най-големите пречки, които повечето от нас срещат. Не го оставяйте да ви пречи.

3. Липсват ви системност
Тъй като ви липсва яснота, в крайна сметка поемате много повече, отколкото сте свикнали. Без съществуваща система за действие бързо се обезсърчавате. Тъй като не сте правили това в миналото, вашата интензивност е по-висока от вашата последователност. Това е най-бързият начин за бърнаут. Никога не продължавате това, което сте започнали отдавна.

4. Бързате
Това, че търпението е добродетел, е загубило своето значение благодарение на незабавното удовлетворение в различни аспекти от живота ни. Поради незабавното удовлетворение, нашите очаквания за себе си и за света около нас се изкривяват. В опитите си да направите много неща бързо, в крайна сметка не правите нищо. Това създава един вид цикъл и вие продължавате да се връщате напред-назад, правейки едно и също нещо.


5. Мислите на дребно
Хубаво е да присъстваш. Но през повечето време повечето хора се фокусират твърде много върху „какво е", а не върху „какво може да бъде". Вместо да мислите колко голям може да бъдете, вие се заплитате в това колко сте малки. По този начин ограничавате възможностите си.

6. Вие сте в режим на сравнение
Вие сте в режим на постоянно сравнение. Запитайте се кога за последен път не сте се сравнявали с някой друг? Тези сравнения обикновено са излишни, защото няма две напълно еднакви неща в света. Освен това житейското пътешествие на всеки е уникално. Това, което може да работи добре за вас, може да не работи добре за мен и обратното. Така че защо да сравняваме?

7. Вие правите това, което правят всички останали
Ако обърнете внимание, ще забележите, че по-голямата част от света около вас е посредствен. Обичате да подражавате и да се състезавате с околните. Когато направите това, основната линия на вашата амбиция е ниска. Освен това след като правите това, което правят всички останали, как може да очаквате резултатите да са различни? Има много причини да не сте успешни, но мързелът не е една. Всичко се свежда до това как възприемате себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X