Напишете дума/думи за търсене

3 тъжни причини мъжете да остават в токсични връзки много по-дълго от жените

Това е една от неизбежните истини в живота: връзките свършват. И, честно казано, слава богу. Но понякога се наблюдава тенденция мъжете да остават в романтични отношения, макар да знаят, че това не е добре за сърцето и нервната им система.

И тъй като науката показва, че раздялата е много по-трудна за мъжете, притежателите на Y-хромозомите изглежда са по-склонни да останат във връзка дълго след изтичане на срока й. Проучванията показват, че удивителните 80 процента от разводите в САЩ са инициирани от жени.

Кои са трите тъжни причини, поради които мъжете да остават в разбити връзки?

1. Те ​​се страхуват, че са загубили твърде много време
Честно казано, толкова е разочароващо да чуеш някой да нарича минали отношения като пълна загуба на време. Ако може да погледнете назад към времето заедно и да кажете, че сте научили дори едно нещо за себе си, за връзките или просто за изкуството на раздялата, тогава вие сте по-развит и осъзнат човек отпреди. Никога не отричайте стойността на интроспекцията след връзка, независимо колко кратка или дълга е била, защото всяко преживяване допълнително оформя вида партньор, който искате да бъдете. Ценете го.

2. Мислят, че могат да оправят връзката
Разбира се, отношенията имат препятствия, но има разлика между „груба част" и основен дисонанс, който не може да бъде поправен. Вкопчването здраво в нещо, което вече е изчезнало, само ще създаде допълнително негодувание и презрение, но изследванията показват, че един от всеки шестима мъже ще остане в лоша връзка поне 6 месеца, само в случай че нещата се подобрят.

Иронията тук е, че тази философия ще създаде безкраен цикъл с предишната причина, защото това е просто повече „загубено време". Раздялата може да активира същата част от мозъка ни, предизвикана от физическа болка, така че е твърде лесно да бъдем хванати в този капан. Най-доброто нещо, което може да направите? Помнете, че ще има умствено и физическо чувство на „загуба" (подхранвано от спад в нивата на допамин) и се подгответе за широк спектър от емоции. И, моля, без преследване в социалните медии.

3. Чувстват необходимост да държат емоциите си под контрол
Докато жените традиционно нямат проблем да се отворят пред приятелите и семейството си, когато са изправени пред емоционална криза, мъжете обикновено са склонни да поддържат по-лековати теми за разговор, когато са сред близките си. По време на трудни времена те ще демонстрират непукизъм и може би ще прекаляват с пороците, но половинката на мъжа обикновено е един от хората в живота му, на които е удобно напълно да се довери. Така че, когато заплашите да му отнемете това, той губи основния си довереник и това може да бъде скръбно за душата му.

Така че, момчетата на ръба на раздялата, вместо да се хвърляте в лапите на евтина текила и едноседмично преяждане с видеоигри, доверете се на брат, сестра или дългогодишен приятел. Тук науката дори е на ваша страна, тъй като скорошно проучване показва, че откритият размисъл за скорошна раздяла с близък приятел може да действа като катализатор за лечебния процес. Така че поканете някое близко човече вкъщи и отворите кутията с емоциите – не е толкова трудно, колкото изглежда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X