Напишете дума/думи за търсене

9 упражнения, които е по-добре да избягваме, ако мечтаем за женствено тяло

Тенденцията за стройно и стегнато тяло доведе до създаването на десетки митове за диетите и тренировките. В днешно време личните треньори използват знанията си по физиология и човешка анатомия, за да разграничат най-добрите видове тренировки за мъже и жени. Упражненията, които помагат на господата да изглеждат страхотно, всъщност могат да имат напълно противоположен ефект върху дамите, така че е важно да знаете кои упражнения са подходящи за вашия тип тяло.

1. Упражнения, които уголемяват страничните коремни мускули
Страничните коремни мускули са свързани с долните ребра и се спускат до срамната кост. Те създават формата на тялото ни. Когато работите с тази група мускули, вие ги карате да растат, което означава, че може да забравите за по-тънката талия.

Ето 3 упражнения, които не се препоръчват за жени:

Наклони с дъмбели
Лена Буун, културист и победител в NPC Sunshine Classic, казва, че една от най-честите грешки,които жените допускат, е когато правят различни наклони с надеждата да получат по-тънка талия. Тя го нарича „злоупотреба с корема". Когато се навеждате от една страна на друга с дъмбели, карате страничните си коремни мускули да се уголемяват. Опитайте се да избягвате това упражнение, когато тренирате.

Заменете го с упражнението „вакуум"
Глътнете корема колкото можете. Задръжте тази поза за няколко секунди и след това се отпуснете. В началото ще бъде доста трудно да правите това упражнение, но когато се научите да го правите правилно и започнете да го правите редовно, скоро ще забележите резултатите.

Странични разширения
Екстензията е упражнение, при което огъвате тялото си върху специална наклонена пейка. Когато правите това упражнение, карате страничните коремни мускули да растат и талията ви само ще се увеличи.

Заменете го с планк
Най-добрата алтернатива за плосък корем е планк. Това е много просто упражнение, което лесно може да правите във фитнеса и у дома. Изпънете тялото си над пода, изправени на лактите и пръстите на краката, и го задръжте за минута.

Клекове с големи тежести
Популярният канал за фитнес за жени Workout твърди, че когато правите клякания с големи тежести, тонизирате не само глутеусите, но и корема и гръбначните мускули, което неизбежно води до растеж на мускулната маса около кръста.

Заменете го с прави коремни преси
За да поддържате тялото си тонизирано, правете коремни преси. Когато лежите на пода, повдигнете бавно горната част на тялото си. Повторете няколко пъти, докато почувствате, че мускулите ви „горят".

2. Упражнения, които уголемяват врата и раменете
Трапецовият мускул е плосък, широк мускул, който се намира в задната част на врата и в горната част на гърба. Когато работите с тази група мускули, рискувате да загубите тънкия си врат и да придобиете широк гръб. Така че може би трябва да избягвате упражнения, които могат да увеличат деликатните женски рамене и да скрият шията.

Ето 3 упражнения, които експертите препоръчват да изключите от тренировъчната си програма:

Свиване на рамене с дъмбели или щанга
Свиване на рамене е упражнение, при което повдигате раменете си с тежести. Това упражнение се нарича изолирано, защото трениращият може да увеличи трапецовидния мускул, без да включва други мускули. Звучи добре, но внимавайте, тъй като широките рамене стоят добре на мъжете, а не на жените.

Заменете го с широки лицеви опори

Струва си да се съсредоточите върху упражнения, които могат да подчертаят вашата женственост. Широките лицеви опори са отлични за вашите гръдни мускули.

Теглене на щанги или дъмбели към брадичката

Тези видове упражнения увеличават вашия трапецовиден мускул.

Заменете го с повдигане на ръце с дъмбели

По-добре е да правите повдигания на ръце с дъмбели, за да тонизирате мускулите на ръцете. Изберете тежести, които са удобни за вас, притиснете ръцете си към тялото и ги повдигнете бавно към раменете.

Повдигане на дъмбели и щанги пред вас

Когато правите това упражнение, следвайте този прост принцип: не вдигайте тежестите над нивото на раменете. Неправилното позициониране на ръцете неизбежно ще включи трапецовидния мускул.

Заменете го с огъване на ръцете
Често срещана проблемна зона за много жени е вътрешната част на ръцете, наречена трицепс. Поставете ръцете си зад главата, сложете дланта на едната си ръка до лакътя на другата и я огънете бавно.

3. Упражнения, които правят краката по-големи
Извивките на тялото, подобни на тези на Ким Кардашиян, промениха стандартите за женска красота. Заоблените глутеуси станаха модерни. Това доведе до нарастващата популярност на много различни видове клекове и упражнения с тежести с надеждата мускулите ни да станат по-големи.

Все пак трябва да запомните, че няма изолирани упражнения за глутеуси. Когато тренирате долната част на тялото, краката ви също участват.

Ако искате да имате стройни крака, трябва да изключите следните упражнения:

Клекове с големи тежести
По-горе споменахме, че клекове с големи тежести могат да съсипят кръста ви. Но не става дума само за талията - става дума и за краката. Първо, интензивните упражнения могат да направят бедрата да изглеждат по-малко женствени и обемисти. Второ, големите тежести могат да развалят не само фигурата, но и да навредят на коленете и долната част на гърба.

Заменете ги с клекове без тежести

Правете клекове без тежести или с малки тежести. Уверете се, че краката ви са поставени в правилната позиция. Коленете не трябва да надхвърлят пръстите на краката, за да включите глутеусите в тренировката.

Неогъващи крака на тренажор

Има десетки начини как да направите това упражнение. Това обаче няма да ви помогне да отслабнете бедрата си. Мускулите на краката ви просто ще станат по-големи.

Заменете го с напади

Нападите са чудесно упражнение за долната част на тялото. Следвайте тази техника: направете кратка, но дълбока крачка напред.

Разгъване на краката встрани
Друга често срещана проблемна зона при жените е вътрешната част на бедрото. За да се отърват от мазнините там, жените често разгъват краката си едновременно встрани, седнали на тренажор. Тази неестествена позиция на тялото включва не само целевите мускули, но и ставите, които ги поддържат. Може да не доведе до очакваните резултати и може да бъде вредно.

Заменете със странични напади

Страничните напади са чудесна алтернатива, тъй като те ще ви помогнат да тонизирате адукторите си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X