Напишете дума/думи за търсене

6 навика на хората, които не се срамуват

Срамът може да ни заключи в собствения ни затвор за цял живот. Може да зарази увереността и да ограничи добруването ни.
Да не се срамуваш, означава да познаваш истинската свобода, радост и себеизразяване.
Какви навици притежават хората, които нямат срам?

1. Те са наясно, че срамът не е нищо повече от мисъл, на която обичайно са се доверявали
Срамът, който изпитвате за някаква „истина" или минало събитие, е вашето емоционално преживяване на идея, която държите в ума си. Изглежда вярно, защото мислите могат да изглеждат истински. Но това са неща, които сте измислили, които сте си въобразили. Всичко е възприятие и вие усещате тази идея в тялото, когато се вкопчите в нея. Това е всичко, с което се занимаваме.

2. Идентифицират своите източници на срам
Вземете хартия и химикал и отбележете някои ситуации в живота си, в които сте склонни да се чувствате сдържани, избягващи или тревожни. Това са места, където се проявяват срамни мисли.

3. Изброяват основните безполезни вярвания в игра
Запитайте се следното: Какво ми пречи да се чувствам напълно спокоен в момента? Избройте всички мисли, които възникват за това кой мислите, че сте. Вероятно ще откриете различни истории и вярвания за вас, като например: „Аз не съм общителен човек". Може да се наложи да се попитате няколко пъти, за да стигнете до същината на отговорите ви.

4. Потвърждават нови вярвания
Вземете едно убеждение, за което сте склонни да мислите повече от други. Това е най-острия трън за вас. Сега запишете неговата противоположност. Например „Аз не съм общителен човек" става: „Аз съм общителен човек". Може да се наложи да проявите креативност към начина, по който формулирате новото убеждение, така че то да стане положително отражение на вас.

Сега намерете три до десет причини защо това може да е вярно. Това се прави, за да променим моментално възприятието си. Когато намерим доказателства в подкрепа на ново, по-позитивно вярване, старото вярване не може да не изглежда нелепо.

5. Те възприемат ново разбиране за това кои са
Попийте това ново разбиране за това кой сте и на какво сте способни. Може да ви се прииска да се изхилите или да заплачете. Добре. Промяната се извършва и вие трябва да я почувствате.

6. Те повтарят това упражнение с други вярвания
Не е нужно да правите това с всяка мисъл, която обичайно ви хрумне и която ви кара да се срамувате. Но ако може да се справите с някои от по-повтарящите се мисли, които ви дърпат назад, това е като да отсечете отровното дърво до дънера, вместо да отсечете клоните.

Ето така може да живеете смел живот без ненужен срам. Бъдете разумно безсрамни. Това е, което светът иска от вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X