Напишете дума/думи за търсене

Ако се тревожите за връзката си, повтаряйте тези 9 утвърждения всеки ден

Когато тревожността за връзката ви атакува, има решение за ограничаване на тези тревожни чувства: положителни утвърждения. Въпреки че не избираме чувствата си, ние избираме нашите системи от вярвания, а те пораждат нашите чувства и реакции към ситуации.

Теорията на привързаността е научната теория, която описва как хората се свързват. Учените групират хората в приблизително четири стила на привързаност: сигурен, избягващ, тревожен или неорганизиран. Въпреки че вашият стил на привързаност до голяма степен се формира като отговор на вашите родители и вашето чувство за безопасност (или липса на такава) като дете, вашата цел е да формирате това, което наричаме сигурно функционираща привързаност за възрастни.

Така че, ако искате щастлива и страхотен дългосрочна връзка с един партньор, трябва да се научите как да се справяте с безпокойството. Тези 9 утвърждения ще ви осигурят здрави взаимоотношения с всички около вас. Повтаряйте ги всеки ден.

1. „Достоен съм за любов, за да се чувствам оценен, разбран и сигурен"
Самооценката е ключово убеждение, което сигурно привързаните хора притежават. Някои от нас са имали късмета да бъдат отгледани по такъв начин, че това да се усеща естествено. Ако обаче сте изтеглили късата клечка, бъдете сигурни, че вие също може да станете сигурно привързан индивид. Вашата сила да постигнете това започва с намирането в себе си на твърдото знание, че сте достойни за любов.

Започнете с разбирането, че всеки има основни ценности. Всеки е достоен за разбиране, състрадание и възможност за сигурна връзка. Да, вие носите отговорност за избора и поведението си и това е част от това да бъдете фантастичен партньор. Но вашата ценност е присъща. Не е нужно да правите нищо, за да го постигнете - просто трябва да премахнете пречките пред намирането на това вътре в себе си.

2. „Ако човекът, с когото излизам, не е подходящ за мен, ще намеря някой друг, който е"
Сигурно функциониращите възрастни се срещат по-добре и правят по-добър избор на обвързване. Част от това е, че те се страхуват по-малко да се откажат от връзки, за които знаят, че не им служат добре. Те се страхуват по-малко, не защото боли по-малко да загубят някого или да изпитат разочарованието от раздялата, а защото не подхождат към света от основно чувство за недостиг и очакване на неудовлетворени емоционални нужди.

Тези хора предполагат, че техните емоционални нужди са валидни и вероятно ще бъдат удовлетворени. Това убеждение води до поведение, което ги поставя в ситуации, в които нуждите им могат да бъдат задоволени. чувствам по-малко сигурен, безопасен и ценен".

Сигурно функциониращите хора приемат за даденост, че поведение като гоустинг е неприемливо. Напомнете си, че заслужавате по-добро, точка!

4. „Моите чувства са валидни"
Добрата грижа за себе си и любовта към себе си започват с основно и радикално приемане на всичко, което чувствате във всеки един момент. Не забравяйте, че приемането на това, което усещате, не ви дава право да правите каквото и да било по отношение на тези чувства. Напротив, когато приемем чувствата си, ние сме в позиция да изберем как да реагираме, вместо да им позволяваме да реагират сляпо. Обсебването, игричките и несигурността се подхранват от липсата на приемане и утвърждаване на вашите собствени емоции.
Заобикаляйте това тревожно поведение, като се научите да разпознавате какво чувствате и защо.

5. „Мога да изразя чувствата си и те могат да бъдат разбрани"
Голяма част от безпокойството във връзката произтича от несигурността относно способността ви да свързвате точно чувствата и нуждите си пред партньора. Не забравяйте, че е почти невъзможно да комуникирате добре емоциите си, ако не сте усвоили умението да разбирате и утвърждавате точно собствените си усещания. Ако имате лоша връзка със собствения си емоционален живот, първо поработете върху това. След това си напомнете, че вашите чувства имат смисъл, могат да бъдат предадени на отсрещния, който ще може да ви разбере.

6. „Дори когато не сме съгласни, очаквам партньорът ми да продължи да уважава и цени мен и моето мнение"
Тревожността във връзката може да произтича от страх от здравословен конфликт. В здравите връзки няма липса на несъгласие или битка. Ще възникнат проблеми и конфликти в отношенията. В здравите връзки обаче и двамата очакват и разчитат на факта, че техният партньор се интересува от тяхната гледна точка и ги цени чрез техните различия. Напомнете си, че вие ​​заслужавате (и вашият партньор заслужава) уважение и грижа, когато има несъгласие.

7. „Здравословно е да разчитам на партньора си и да позволявам на партньора ми да зависи от мен"
Не забравяйте, че желанието за обвързване и свързване е инстинкт за оцеляване. Вашите емоционални нужди са здрави и градивни. Сприятелявайте се с тях, за да не са толкова страшни и за да не изглеждат страшни и емоционалните нужди на партньора ви. Голяма част от безпокойството във връзката произтича от нездравословни вярвания за необходимостта и копнежа за обвързване. Ако тази област е сложна за вас, тъй като ранните връзки не са били безопасни, топли и гостоприемни, опитайте терапия, за да обърнете внимание на вярванията, които вероятно сте формирали в ранния си живот, които ще пречат на здравословното поведение във връзката.

8. „Моят партньор и аз се развиваме, когато преследваме нашите собствени, различни интереси"
Истинската сигурност идва със здравословен баланс на свобода и индивидуалност. Ако изпитвате безпокойство относно доверието в пространството или отделността, напомнете си, че растежът, с който всеки се сблъсква, докато сте на собствено пътуване, ще подхрани връзката.

9. „Скръбта по разочарование изгражда усещането ми за себе си и за бъдеща сигурност"
Ако установите, че изоставяте една връзка и това поражда безпокойство, не бягайте от нея. Напомнете си, че способността правилно да скърбите и да се откажете изгражда здравословно самочувствие. Чудили ли сте се как хора, които изглеждат толкова здрави и уверени в себе си, са стигнали дотам? Не е като получават всичко, което искат. Именно способността ни да приемаме реалността такава, каквато е, особено разочарованията и загубите, изгражда здравия характер. Ако откриете, че сте изправени пред загуба или разочарование, вземете този важен съвет за връзката и го погледнете право в лицето — напомнете си, че може да преживеете чувствата и да стигнете до по-добро бъдеще.

Всички тези утвърждения произтичат от присъщото вярване, че всички ние сме релационни същества по природа. Нашият копнеж за любов, близост и връзка е инстинкт за оцеляване. Много от нас имат погрешно убеждение, че нашите емоции и нужди са бреме. Това вярване пречи на нашата вродена способност да се свързваме по здравословен начин. На първо място, това ни прави ненужно тревожни и несигурни. Когато имате здрава връзка със себе си, здравословният подход към връзките и обвързването идват естествено.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X